Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig él a yorkshire terrier?

Meddig él a yorkshire terrier?

Figyelt kérdés

Arra lennék főleg kiváncsi,hogy meddig él a yorki mini és extra mini.Azt hallottam,hogy az extra mini csak 3 évig él.Ez igaz?

Előre is köszönöm!

2010. ápr. 14. 18:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért hal meg előbb mert kicsi! Azért kicsi mert beteg! És ha beteg akkor nem él addig mint egy egészséges vagyis ami nagyobb.
2010. ápr. 14. 19:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

b+ azért hall meg meg szerencsétlen már kisebb,mint egy patkány,mert agyon lett elletve az anya,alig kap enni,az is már agyon volt szaporitva.

Gyakorlatilag ezeknek a miniknek nevezzett yorkik idegrendszere borzalmas,genetika hibákkal tele.

Borzalmas,hogy még tovább is szaporitják őket.

Lassan felhetene szerintem fogni,hogy ilyen nincsen,nehéz?Szerintem néhány ember már direkt teszi fel a kérdést erről a mini,extra mini nemlétező kutyákról.70 ezerért vettél kutyát egy NEVES tenyésztötől?Hooppá,ilyet se hallotam még.Nem kötekedés csak emgjegyzés,elhiszem neked nem arról van szó (:

2010. ápr. 14. 19:41
 13/22 anonim ***** válasza:
melyik része hihetetlen?
2010. ápr. 14. 19:43
 14/22 anonim ***** válasza:

Az,hogy 70ezerért még csak szaporitotól láttam kutyát.

Legalábbis nállunk 120 ezer alatt tenyészötől csak tenyésztésre már nem alkalmas kutyák vannak (pl valami olyan genetikai hibája van ami miatt tenyészteni már nem lehet,és ezért csak úgy adja oda mondjuk 80-90ezerért,hogy ivartalanitási kötelességel)

2010. ápr. 14. 19:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
írtam hogy 10 éves a kisdög...2000ben vettük azóta meg azért változtak az árfolyamok :D
2010. ápr. 14. 19:51
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Azert halhat meg az extramininek nevezett agyonszaporitott yorki, mert gyengek a csontjai es a szervezete. A vilag legkisebb yorkija is nagyon hamar feldobta a pacskert. Egy ilyen gyenge kutyanak eleg, ha csak az agyrol ugrik le, mar eltorik a laba vagy a gerince es kesz.

Pici a gyomra, pici a veseje, nem tudja a vizeletet orakig tartani, es meg sorolni lehetne, milyen bajokkal kuzdhetnek.

2010. ápr. 14. 20:35
 17/22 anonim ***** válasza:

Persze elhiszem nemis vitatkozok veled :)

Csak úgy megjegyzés képpen,persze változnak,sajnos nemsajnos.Jó éjszakát.

2010. ápr. 14. 20:38
 18/22 anonim ***** válasza:

Neves tenyésztőtől vetted, de azt írtad hogy hál istennek 7 kiló lett...

Lécci nézz utána hogy mennyi egy standard yorki súlya!

Hogy lett a tiéd 7 kiló?? Mit eszik?

2010. nov. 6. 12:27
 19/22 anonim ***** válasza:

bocs nem hál istennek hanem hogy hát istenem 7 kiló lett!

De hogy a manóba? Ha neves tenyésztőtől veszek és normális prémium tápot kap akkor hogy lett 7 kilós?

Amúgy régebben lehetséges hogy 70 ezerért vetted a kutyád. Enyém 8 éves és 100.000ft volt, de nem mondanám hogy híres tenyésztő.

2010. nov. 6. 12:30
 20/22 anonim ***** válasza:
41%

extra mini tényleg nincs, elvileg. viszont a mi 3 kilós anya kutyánknak született két kicsinye. apuka is anyuka is tenyésszemlés, fajtatiszta. egyik kiskutya fiú lett, 18 dekával született és mára már 3 kiló. másik kislány lett, 7 dekával született és ma mért súlya 1,25 kg. Őt megtartottuk mert nem mertük senkinek odaadni, túlságosan féltettük pont a pici mérete miatt.

nem csináltunk semmit vele, úgy értem rendesen szopizott, később prémium tápot kapott és a mai napig főzünk neki is külön, és korábban sem lett elválasztva, hiszem ha azt vesszük még mindig az anyujával él.tényleg picike és lehet hogy sokak szerint selejt, de mégis kinek van szíve egy kiskutyát a mérete miatt elaltattatni? nem is reméltük hogy életbe marad pont azért mert ilyen pici.

de egyébként egy életvidám pajkos kislány csak éppen apró...

átlagtól alacsonyabb embertársaink is vannak... nem igaz? ők is selejtek? genetikailag hibásak? megvetendők?

DEHOGY! Miért lenne ez másképp egy kutya esetében?

2010. nov. 6. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!