Mire lehet használni egy ilyen kutyát?
A címet persze képletesen értem, imádom a kutyámat és nem a házőrző funkciót tölti be:D
1 éves múlt, pumi, tehát tombol benne az energia.
Nálunk már 2 hete napközben simán van 35 fok, így csak kora reggel vagy késő este tudom sétálni vinni, szerencsére kertesben lakunk, de nyilván nem elég a kert.
Valami olyan módszer kéne, amivel nagyon elfárad.
Nézegettem, hogy hogyan tudnánk futni menni, én sima futással nem tudnék annyit menni, hogy ő is megérezze.
Találtam egy bikejöring nevű sportot.
Igazából nem tudom mi ez, annyit vettem ki, hogy a kutya a bicikli előtt megy egy kötéllel összekötve, és húz? Vagy tekerni kell? (Én nyilván mondjuk tekernék.)
Milyen sport ez? Ilyen kis-közepes testű kutyával lehet csinálni?
Vagy egyéb ötlet, amitől elfáradna?
Köszönök minden segítséget:)
Agility? ( [link]
Reggeli futás , esetleg bringa vagy gördeszka melletti "kíséret"...persze állatbarát tempóban?
Inkább hajnalban, reggel, nem a 35-40 fokban, mert az már brutális állatkínzás. És egy 12-13 kilós kutyával semmiképpen ne húzasd magad! Sztem még akkor sem szabad ilyet tenni ilyen hőségben, ha óriás snacid , szánhúzód, németjuhászod, vagy hasonló méretű-és erejű kutyád lenne !
Frizbi, labda, bármi játék, ami után futhat, míg te lazíthatsz ?
Szomszéd unatkozó, vakációs lurkóval való játék , pl. a ti udvarotokon ?
( itt van egy ilyen kiskölyök : nagyon bevált :)
Ó, az agility eszembe se jutott, majd rákérdezek az itteni kutyasuliban, hogy van-e ilyen!
Persze, nem húzatnám magam, főleg nem reggel, ezt a fárasztós sétát inkább tényleg hajnalra időzíteném, inkább a biciklivel való futás érdekelt.
És ha nem is gördeszka, de a görkori szuper ötlet, nem tudom ezek miért nem jutottak eszembe, nagyon köszönöm:D
A gyerekek is jó ötlet, de ennyitől nem fárad ki sajnos, meg hiába dobálom én a labdát vagy frizbizünk egy óráig, 5 perc pihenés, és kezdődhet elölről:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!