Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Késő már kutyaiskolába vinni?

Késő már kutyaiskolába vinni?

Figyelt kérdés

Tapasztalt gazdik véleményére vagyok kíváncsi.

Van egy négy éves bernáthegyink, akit szeretnénk kutyaiskolába vinni. Pici kora óta velünk van, de olyan élethelyzetbe kerültünk, ami öszezavarhatta a kutyát, mert adódtak eddig nem tapasztalt kisebb viselkedészavarok. Mivel nagytestű, hamar elejét akarjuk ennek venni, nehogy kezelhetetlenné váljon. Amúgy egy áldott jó eb, imádjuk, ő is minket, nem jelent senkire veszélyt, csak - érthető módon - kicsit összezavarodott és most helyre kell pakolnunk a dolgokat benne. Köszönöm a válaszokat!

2016. jún. 29. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
kutyaiskolóba vinni sohase késő. Nyugodtan keressetek fel egyet:)
2016. jún. 29. 13:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Én 6 éves korában vittem el a kutyámat kutyaiskolába, ugyanis 1x mellette robbantottak petárdát és agresszív lett.
2016. jún. 29. 13:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a megnyugato es gyors valaszokat!

2-es valaszolo! Megkerdezhetem, milyen gyorsasaggl es hatekonysaggal sikerult a kutyust viszazokkenteni?

2016. jún. 29. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Igazából először engedelmességet kellett megtanítani, mert az eset óta ránk sem hallgatott, utána jöttek a különböző kutyákhoz való hozzászoktatások, az emberek közelsége.. szóval a szocializáció ami magasan volt, lement -ba és megint magasan volt, nagyon nagyon hatékony volt, nem is tudnám mit kezdtem volna kutyaiskola nélkül, főleg egy bullterrierrel :) aztán volt ilyen hangterápia, szoktatások, stb.. az egész komplett 4,5 hónap volt.
2016. jún. 29. 13:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Sosem késő, sőt. Én speciel örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik érdeklődnek a suli után és szeretnének menni, akkor is ha már "idősebb" a kutyus és nem hagyja rá a dolgokat.

Azonban adnék egy tanácsot neked is és másoknak is, akik ilyen módon is foglalkozni szeretnének a kutyájukkal: ne adjátok fel! Néha eleged lesz és nagyon csábítónak fog tűnni a gondolat, hogy otthagyod a fenébe az egészet, de ne tedd! Ne dobd el a munkátokat csak azért, mert egy kis lejtő következik, nem fog örökké tartani és kilábaltok belőle. Sok sikert! :)

2016. jún. 29. 13:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Koszonom ismet!

5-os valaszolo! Nagyon szuper, hogy felhivtad erre a figyelmet kulon, koszonom neked is.

2016. jún. 29. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!