Az ilyen kutya miért látja minden emberben a gazdáját? (lent)
Ma délelőtt hazafele tartottam gyalog és egy aranyos, jól ápolt keverék kutyus szegődött mellém. Egyáltalán nem akart bántani engem, még ételt se kért tőlem. Kérdeztem tőle, hogy hol a gazdija? Mert én nem vagyok az.
Rám nézett, szaglászott a levegőben. Mintha rájött volna, hogy rossz embert követett, elment. Meglátott egy fiatal párt, őket is követte. A pár nem csinált semmit, nyugodtak voltak. A kutya megtorpant, nézte őket, ahogy távolodnak. Aztán megint meglátott egy másik embert az utca túloldalán, odament hozzá és őt is követte.
Vajon mi történhetett a kutyával? Memóriazavaros lenne? Biztos nemrég szökött el, mert mint írtam, jól volt tartva, nem volt sovány.
Keresi a gazdáját
Segítséget kér, mert nem tudja hol van
Egyszerűen csak barátságos, simogatást akar random emberektől is
Egy szociális kutya mindenkivel haverkodik, mindenkitől kaját, simogatást, foglalkozást akar. Sok ilyen van. Ettől még nem fog téged a gazdájának tekinteni. Ahhoz ez kevés. A gazdájához a kutya kötődik, és a gazdájának tekintélye van fölötte. Hozzád nyilván nem kötődik és neked nyilván nincs tekintélyed sem.
Lehet, hogy kiszökött valahonnan -bár akkor valóban gazdáról nem beszélhetünk, mert egy megfelelően tartott, nevelt kutya nem szökdösik-, lehet, hogy kidobták. Ezt így nem lehet megállapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!