Meddig él egy labrador?
Van egy 13 éves labrador kutyám, és már körülnéztem hogy kb meddig fog még élni de mindenhol mást írtak.
Valahol azt hogy 11 valahol meg hogy 15. Nos melyik a keető közül?
Szia. Amiket néztél az átlag életkor szóval nem él minden labrador 15 évig. A te kutyád élhet 20 évet is. Igaz az ritka. Szóval pontosan nem lehet megmondani hogy meddig fog élni. Szerintem ha 13 évet élt eddig és jóbörben van akkor még élhet 1-2 évet.
Remélem segitettem.
Én már olyat is hallottam, hogy a kutya méretétől függ, hogy meddig él.
Az átlag életkor a kistestű kutyáknál (pl. olasz agár, tacskó, pincsi) 14-16 év
Közepes testű kutyák (pl. vizsla, dalmata, beagle, skót juhász) 12-14 év
Nagytestű kuyták (pl. Golden retriver, labrador, malamut) 9-12 év
Órástestű kutyák (pl. kuvasz, bernáthegyi, ír farkas, rottweiler) 7-9 év.
De ez szerintem mind relatív. Sok minden függ a gazditól is és a betegségegtől. Ezt nem lehet kiszámítani, ahogy az embernél sem. Van aki 90-100 évig él és van aki 20 éves koráig. De gondolom minden gazdi, aki igazán szereti a kutyáját/macskáját/bármilyen házi kedvencét mindent meg tesz azért, hogy minél tovább mellette maradjon. Remélem a Te kuytusod is még sok örömet fog neked okozni. De a 13 év is nagyon szép kor. Remélem az én kutyusom is élni fog legalább 13 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!