A palotapincsimet próbáltam sétáltatni, de nagyon nem tettszett neki, miért?
ha ott a mező az ablak előtt akkor mikor kiviszed sétálni akkor el is engedheted persze ha tudja a visszahívást.
úgy biztosan jobban élvezné a sétát.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__775004-palota..
Bocsi az offért de ezt a kérdést nem te írtad ki véletlenűl?
A kiskutyákat már egész pici korban el kell kezdeni a pórázhoz szoktatni. Így egy évesen már nehezebb lesz, pláne úgy hogy a kérdésedből az olvasható ki hogy a kutyád nincs igazán szocializálva sem.
Szerintem használj inkább egy normális pórázt ne flexit. Sokat dícsérd a kutyust ha szépen sétál, jutalamfalattal csalogathatod, jutalmazhatod és ne várd hogy már a második alkalommal tökéletesen sétáljon.
Előszőr is tanítani kellene a kutyát. Hozzászoktatni a pórázhoz (a flexit meg lehetőleg elfelejteni, mert vacak).
Rárakod a pórázt, és szépen előszőr csak az udvaron a bal oldaladon (vagy jobbon ha ott tetszik)vezetgeted. Ha szépen jön dícsérd meg, ha makacskodik ne ráncigáld hanem csalogasd és amint elindul jutalmazd. Ha bent már nagyjából megy akkor mehettek az utcára. Itt is ugyanúgy csináld mint már leírtam. A kutyák hamar rájönnek hogy a póráz jó dolog:)
A következő lépés pedig hogy megtanítod a behívást mert a séta lényege a szabadon rohangálás. Te nagyon is szerencsés helyzetben vagy, hiszen ott a mező ahol elengedheted.
Olvass el néhány kutyaneveléssel foglalkozó könyvet, pl Jan Fennel Kutyapszichológia.
Ha megfogadod a könyvben lévő tanácsokat lesz egy boldog kutyád aki imád sétálni - nem a flexi végén hanem szabadon.
(bár sajnos láttam hogy már az előző kérdésedben sem hallgattál a jó tanácsokra:()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!