Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutyáim megöltek egy...

Ha a kutyáim megöltek egy másik kutyát az udvaromon, feljelenthet a másik kutya tulajdonosa?

Figyelt kérdés

Jöttem hazafelé munkából és az elektromos kapunknak kell egy kis idő hogy kinyíljon, kb 2 perc, ezért az utca elején már szoktam nyitni (kb 2 perc mire odaérek), 2 malim van, vizsgásak, a kapu egész nap nyitva is lehet, sétáltathatnak kutyát, jöhet postás, hiába erős védő van bennük, a kapu vonalán nem mennek ki, fogni is csak a vonalon belül fognak (házi training volt rá), ki se törnek, semmi. Amikor befordultam az utcába láttam hogy jön egy pali egy stafival póráz nélül (én feltételeztem hogy behívható a kutya, elvégre póráz nem volt rajta), kicsit gyorsítottam és ahogy elkezdtem beállni, a stafi berohant az udvarra, neki a fiatalabbik kutyámnak (1,5 éves, még kajla, ráadásul vele komolyabban tréningezek mert versenyezni szeretnék vele, eddig csak BH-ja van).

A két mali mire kiszálltam a kocsiból elintézte a stafit, tényleg egy pillanat alatt történt az egész, annyi volt hogy kiszálltam a kocsiból és már ordítottam is rá a kutyáimra hogy "ereszd" és nyilván nem is tartották ki a fogást, de akkorra már mindegy volt.

A pali őrjöngött mint az állat, perrel fenyegetőzik mert elvileg valami nagyon durva kiállítási kutyát sikerült kipurcantani, követeli rajtam a kutya árát meg perelni akar. Létezik hogy ebből lehet valami baj? Mármint értitek, ha milliókat ér a kutyád, legalább neveld meg, vagy tegyél rá pórázt...az meg a másik, hogy magánterületre jött be, nyilván sajnálom a kutyát hogy elpusztult, de nem az én hibámból.

#kutya #perelés #magánterület #kutyagyilkosság
2016. jún. 22. 15:38
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Én perelnék a helyedben ha sérült a kutyád, ez nem kétség. Másrészt meg az ő hibájából meghalt egy kutya. Biztos vagyok benne hogy van erre is valami jogi dolog. Szegény kutyáját sajnálom csak. Meg téged hogy ezt rajtad akarja elverni és neked akarja a lelkedbe beleírni egy ártatlan kutya halálát.
2016. jún. 22. 16:09
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban minden így volt, ahogy leírtad, akkor szerintem ő tehet róla.

Nem kellett volna engedni berohanni más udvarára, ha látja hogy megy, hívja vissza, ha nem tudja, akkor pórázon kellene vezetni a kutyáját...

2016. jún. 22. 16:10
 13/43 A kérdező kommentje:
Komolyan emberek, aki elengedi a kutyáját, legalább tudja behívni. Lehet én vagyok naiv, de én ezt feltételezem, másrészt meg...magamból kiindulva én egyik dögöt se engedném el, ha nem lennék benne 10001% biztos, hogy egy, nem fogják lehentelni az első útjukba akadó kutyát, kettő, nem jönnek vissza első szóra (akár el is ütheti őket egy autó). Járunk egyébként kutyák közé, eleve ugye kutyaiskola, meg hát maliból vannak, kell nekik a mozgás, mert különben lebontják a házat és sose bántottak még semmit, egy két kósza süni meg kóbormacska kivételével.
2016. jún. 22. 16:11
 14/43 A kérdező kommentje:
Meg létezik, hogy egy mezei stafi millió felett érjen? Plusz amibe eddig volt neki a kutya... na ahhoz pl. mi közöm, még akkor is, ha neadjisten kifizetem neki a kutya vételárát? Bár egy ilyen ember inkább ne invesztáljon másik kutyába. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, este meglátom mit produkál a kutya. Ha normálisan dolgozik, hagyom a búsba, hátha elég büntetés ez a szerencsétlennek
2016. jún. 22. 16:13
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Ki tudja hogyan értette. Lehet harcoltatni járt vele, ahol sztár volt az eb, így abban a körökben sokat ért. Mondjuk ha 1 pillanat alatt kivégezte a 2 mali, akkor ezt sem hiszem.

Sima szapis stafi lehetett, akkor érne sokat, ha mondjuk egy igazi tenyésztő kutyája lett volna, de mivel neveletlen volt, ezt is kizárnám.

2016. jún. 22. 16:17
 16/43 anonim ***** válasza:
1%
Akkor én vagyok a hulye mert nekem harom dobim van és sokszor setaltatnak poraz nelkul staffikat én ha nyitom a kaput kerdezem hogy be szalad e a kutyaja mert ha igen akkor gyorsan setaljanak el mert ha kapun be megy nincs gondja a kutyamnak de ha nelkulem vagy a parom nelkul akar kimenni a kutyaja tamadni fog .. Mert egy jo őrző védőt arra tanitanak hogy be engedni barkit beengedhet de ki csak a gazda jelen letebe mehet ki ... Szoval hozzam bejohett barki csak a kimenettel vannak gondok.. Meg jo tanacs ha pittet vagy staffit setaltatnak poraz nelkul jusson eszedbe hogy azok harci kutyak es meg esik hogy igy reagalnak...
2016. jún. 22. 16:20
 17/43 anonim ***** válasza:
62%
Lehet h millios értèkű volt nekem is van olyan ismerosom akinek staffija van és tenyésztőtől van es tanitva van de ha pl meg latt egy tőle nagyobb kutyat akkor ugatja szakitana a porazat el es nem tudjak leszoktatni rola de pl akik kisebbek tole azokkal meg baratkozik meg macskaval se foglalkozik de o emiatt csak porazzal setaltatja . Mert pl az en dobermannomnak is neki akarna ugrani ha hagynank..
2016. jún. 22. 16:25
 18/43 A kérdező kommentje:
Utolsó: Azt nem tudom, hogy egy tízes skálán mennyire engednék be a betörőt, az tuti hogy befürkésznék, ha meg hadonászik, le is fognák. Mondjuk mindenhol így képzik a kutyákat ÖV-n ahol eddig én láttam, hogy amíg nem mozdul a segéd, addig fürkész, mozgásra fog. Mobil kapuval is beengedhetek énis bárkit, nyugodtan fekszenek a helyükön ha hallják a kapucsengőt, ezzel sincs baj. De azt mondjuk nem várom el tőlük hogy idegen akármicsodák csak úgy rájuk rohanjanak és feküdjenek nyugodtan. Lehet a dobik, mivel ugye tudjuk hogy a munkakutyák "speciális" esetei, bevállalnák, egy igazi munkakutya nyilván bekapcsol ha támadóan lépnek fel vele szemben.
2016. jún. 22. 16:27
 19/43 anonim ***** válasza:
27%
En vagyokna dobermanos , nálunk is rajta tartják a szemuket de ha csak bejön hozzám és én kikisérem nem foglalkoznak vele . Ha csak hadonászik azzal se annyira csak morognak egyet de ha én nem kisérem ki azt aki bejon hanem magába akar kisétálni akkor a e kutya az utjába fut áll .. ezzek tesztelve voltak a kiképző a ruhába bejött ugy hogy velem ment ki ugy hogy hadonaszott de velem ment ki meg ugy is h bejott és ugy mond lopast imitalt es magaba akart kimenni arra "tamadtak..
2016. jún. 22. 16:33
 20/43 A kérdező kommentje:
Én is teszteltem őket francia bundás segéddel, de abban azért egyet érthetünk, hogy a mostani dobik 90%a fogyatékos, a maradék 10%nak is van valami kattanása, ha normálisan dolgoznak, mint a tieid, akkor vagy kutyáznak, vagy akármi. Inkább mostmár családi kutyák mint munkakutyák, hála a lelkiismeretes tenyésztői munkának, de ez nem tartozik ide szorosan.
2016. jún. 22. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!