Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális, hogy ideges vagyok...

Normális, hogy ideges vagyok ilyenkor?

Figyelt kérdés
Holnapután hozzuk haza a kiskutyánkat a párommal és nagyon ideges vagyok miatta. Menhelyről fogadjuk amúgy be, fél éves kis keverék. Már évek óta készülök egy kutyára, szakkönyveket olvastam, készültem rá nagyon, most a "cél előtt" mégis leblokkoltam, úgy érzem mindent elfelejtetem és mi van ha rádöbbenek hogy mégsem nekem való a kutyás lét, nagyon szégyellném magam akkor... Ráadásul első kutya, a szüleim sosem engedték a kutyát (cicáink voltak, de velük sose volt semmi gond), és eléggé letör, hogy még tőlük is kapom az ívet, hogy állatkínzás lakásban kutyát tartani, meg hogy hozzájuk ne vigyem, ha ráunok... Normális hogy így érzek? Vagy tényleg inkább el se hozzuk a kutyát mert úgyis rossz gazdái lennénk? :(
2016. jún. 20. 22:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen, normális, hiszen azon idegeskedhetsz, amin csak akarsz.

Valszeg a felfokozott várakozásod okozza.

Meglátod, túlleszel rajta.

.

Mellesleg:

két dolog miatt nem szabad idegeskedni:

1. - amin lehet változtatni és

2. - amin nem.

.

Sok örömet első kutyádban!

2016. jún. 21. 05:18
 12/13 anonim válasza:

Kapjon rendesen enni, vidd sokat sétálni, jó idő van,foglalkozz vele.

Ennyi.

Nem lesz baj :)

2016. jún. 21. 06:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Normális, hogy ideges vagy. Ez is jelzi, hogy de igen, jó gazdi leszel, mert már most nyomaszt a felelősség.

Próbálj örülni, és ne görcsölj rá. :) Kezdetben lesznek nehézségek: a kiskutya bepisil, bekakil, szétrág, nyűszít, nem fogad szót stb. Ez teljesen természetes, lazán kezeld magadban a dolgot. Néhány hét, és beleszoksz a kutyás létbe. Menjetek mindennap sokat sétálni, és ha lehet, érdemes kutyaoviba is menni vele, majd suliba. Jót fog tenni. Hamarosan boldog kutyagazdi leszel és lesz egy boldog kutyád, ha a kezdeti nehézségéket képes vagy higgadtan kezelni. Nyugi, és sok örömet a kutyázásban. :)

Én is féléves kutyát fogadtam örökbe menhelyről. Kb. 2-3 hét alatt kialakult a napi ritmusunk, bár eleinte nagyon fáradt voltam, de most már (most 11 hónapos) minden rendben.

2016. jún. 21. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!