Kuvasz vagy komondor?
Nem tudok választani a 2 közül. Mindkettő tetszik, de a komi szőre kicsit visszatart, nem szeretem a macerát. Viselkedésben van különbség? Ti melyiket választanátok? (Szuka lenne, nem első kutyám.)
Köszönöm.
Nekünk volt mindkettő, nálunk nagyon nagy a terület + vannak állatok és arra kell(ett) vigyázniuk.
Én azt vettem észre, hogy a kuvasz valamivel jobban igényelte az emberi társaságot, mint a komondor. Nem tudom, hogy ez mennyire fakad fajtából, mintsem kutyaszemélyiségből, szóval nem akarok okoskodni, én ezt tapasztaltam. :) Illetve a komondor amúgy is nyugisabb volt. A kuvasz többet "idétlenkedett", játszott, mozgott, viszont kicsit nehezebben is tartotta vissza az agresszióját idegenekkel szemben (itt nem kéretlen vendégekre gondolok, hanem pl. a család barátaira).
Gyerekekkel szemben mindketten nagyon elfogadóak voltak, sosem volt egy csúnya nézés vagy morranás is (pedig találkoztak igencsak nyúzós gyerekekkel), a komi velük szemben is kicsit nyugisabb volt, nem olyan izgága.
Köszönöm a válaszokat. :)
Azt mondják a szuka könnyebben kezelhető, ezért választanám, de ivartalanítva lenne. Hát szerintem átlagos magasságú (173cm, nő létemre), masszív felépítésű (nem törékeny díva stb, hanem erős csontozat) vagyok, úgyhogy ezzel nem lesz gond. :) A szívem egyre jobban húz a kuvasz felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!