Férges a kiskutya, most akkor?
9 hetes a kiskutya, tegnap kapott féreghajtót és a reggeli kakáját megnézve bizony ott volt benne a szép nagy féreg és peték is.
Az állatorvos adott plusz egy tablettát ilyen esetre, 5 kilós most, így 2 napra elég most, mára meg holnapra.
Ennyi elég hogy kitisztuljon, vagy kérjek még neki?
Elég.
Ha férges, 2 tabletta kell neki, kis eltéréssel beadva. Az kitisztítja a férgektől, petéktől.
Az orvos annyit mondott, ha lesz benne, adjak neki ma is, meg holnap is, ezért kaptunk még egy egész tablettát, ami 2 napra elég. Csak abban nem vagyok biztos így utólag a férgességet igazolva, hogy ez elég-e.
De akkor valószínűleg elég, aztán következő oltásnál úgy is kap megint.
A kupacot felszedem, bár kicsit tanácstalan vagyok hova dobjam, zacskózva, kukába?
Minden orvos más fajta féreghajtót használ.
Add a tabit úgy, ahogy a doki mondta. Ha már nem lesz a székletében semmi, végeztetek az aktuális féreghajtással. A székletet becsomizod, és kidobod a kukába. nem fognak a döglött férgek kimászni belőle.
Ó értem, akkor ők már ilyenkor döglöttek (rohadt kis dögök!!!)
Francért léteznek ilyen dolgok a világon, undorító. Szerencsétlen kis pár kilós kutyákat "eszik" belülről.
Akkor valószínűleg ezért ment a hasa, nem pedig azért mert a napokban került ide menhelyről, és más kaját kap, mint ott kapott. Nem tudtam miért lehet, ugye mondják a kaja váltás, élőhely váltás is okozhatja, de akkor valószínűleg ez volt az okozója...
Josera puppyt vettem neki.
Mellé meg kap főtt csirkehúst, lével, meg ezt azt jutalomfalatnak pl. sonka, sajt, mikor tanítgatom.
Meg persze még kényeztetik ezzel-azzal, amit nem is igazán szeretek...
Nem kellene variálni az étrendjét egy ilyen kicsi kutyának.
Tanításnál is csak egy félét és keveset. Úgyis rövid ideig érdemes csak esetenként tanítani még.
A szeretgetésből mindenféléből pedig előbb-utóbb lesz egy elhízott, válogatós kutyád. Ráadásul, ha válogatós lesz, nem fogod tudni, mikor beteg éppen. Mert az első jel mindig az étel turkálása, vagy nemevése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!