Hogyan neveljek úgymond "tökéletes" kutyát? Milyen könyvet ajánlotok?
Szerintem olyan, hogy "tökéletes kutya" nem létezik. Minden kutya egyéniség, mint az emberek. Nincs sem tökéletes kutya, sem tökéletes ember. Testvéreméknek van egy Puli és egy Tacsi kutyusuk, néha odacsapnak nekik, de persze nem okoznak vele fájdalmat, csak ezzel azt érik el, hogy ők a dominánsak. A két eb 7 és 8 éves.
Nekem egy Yorkim van, 11 hónapos, őt máshogy neveljük. Csak szóban rászólunk, illetve ha ténylegesen olyat tesz, mint mondjuk az asztalra szeretne mászni, akkor egy kicsit rákoppintunk a fejére.
Sok fajta nevelési módszer van, vannak cseppet erőszakosabbak, és nem "erőszakosak" is.
Könyvből szerintem nem lehet kutyát tanítani, nevelni, ki kell tapasztalni, hogy az adott ebhez milyen stílus illik.
cesar nem bántotta soha a kutyákat?????
istenem, kifejlesztett konkrétan egy olyan folyótnyakörvet, ami nem csúszik le, így nagyobb fájdalmat okoz a kutyának(lehet h hatásos, sőt biztos, de attól még fizikai negatív megerősítés) aztán amikor megbökdösi a kutya oldalát, se lehet vmi kellemes, arról ne is beszéljünk h mikor a lábával teszi ugyanezt.
félreértés ne essék, szerintem célravezető az ő módszere és én is alkalmaztam már belőle pár dolgot(bökdösés pl) eredményesen, de szerintem elmondhatjuk h tele van fizikai és lelki "terroral" (a szó tágabb értelmében). de ahogy gyereket, úgy kutyát sem lehet ezek nélkül nevelni.
viszont a kérdésre válaszolva: nekem a könyvek jót tettek és néztem pár videót is. eddig úgy tapasztaltam h az első kutya biztos h nem lesz tökéletes, kivéve ha alacsonyan van a mérce. viszont hogy minél jobban megközelítsd, válaszd ki jól a fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!