Hogyan szoktassam a kutyát az új környezetéhez? +pár kérdés:
Hamarosan mehetek a menhelyre egy kutyáért.. (8éves)még nem vihetem el mert meg kell néznk.hogy viszonyul hozzám hozzám ezért el kell vinnem sétálni ha kell töbször..(kb. 5éve benn van)mit csináljal a sétánál hogy a kutya "megszeressen" vagyishát megkedveljen?
A másik meg ha haza hozhatom..hogy szoktassam az új környezetéhez?
Szerintetek jó választás volt a menhely?
(Az idős kutya miatt ne irjatok rosz kommemtet..én választottam)
14/L
Menhelyrol hozni kutyat szerintem mindig egy nemes cselekedet. Pillanatig ne band!
A kutya uj kornyezetehez valo szoktatas ugy nez ki, hogy esszeru keretek kozott hagyod, hogy felfedezze hova is kerult es hagyd, hogy o keresse a ti tarsasagotok. Mielott hazaviszed setalj vele egy orat vagy masfelet (ertelemszeruen most a nagy meleg miatt vagy este vagy reggel ha van lehetoseged), csak ugy had menjen had fedezzen fel had ismerkedjen. Nehany nap ennek a szellemebe teljen, de amit szeretnel tole elvarni (pl. ne ugrojon fel a kanapera ilyesmi) azt teljes nyugalommal mar most elkezdheted a tudtara hozni.
A kutya kotodeset sok-sok egyutt toltott idovel (azon belul jatek, seta, tanitas) tudod mihamarabb elerni.
Mivel a leendo kutyad idosebb (azert vennek nem mondanam amolyan jolszitualt kozepkoru persze szamit a merete is a nagyobb testuek kevesebb ideig elnek), lesznek/vannak regrol hozott beidegzodesei ezeket hamar fel kell ismerni szoval figyeld a kutyad viselkedeset es javaslom az elso par setanal legyen melletted egy felnott is aki segit, ha esetleg olyan problema utne fel a fejet amit te nem tudsz kezelni (14/L, pl. nekimegy a macskaknak).
Amennyiben megkapod a kiskutyad (tok mindegy mekkora/milyen idos ugyis mindig kiskutya marad legalabbis nekem:) ) soksikert kivanok hozza es kivanok kitartast/elhivatottsagot, hogy feleloseg teljes es rendes gazdajalegyel, amig veled van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!