Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiket ajánlanátok?

Melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Szuleimet meggyoztem arrol hogy lehessen egy kutyusunk,azt mondtak hogy barmilyen lehet csak ne szobakutya legyen,csak akkor lehet bent a hazban amikor meg kolyok,mikor telen nagyon hideg van es amikor vihar van,maskor nem. En a pitbullban,amerikai pitbull terrierben,dobbermannban es golden retriverben gondolkodom. Suli vegeztevel szeretnenk venni hogy amig ideszokik addig itthon lehessek vele napkozben is. Ha a suli elkezdodik akkor reggel vinnem setalni es amikor hazaerek tehat olyan fel 3 korul es esetleg estefele is. Milyen fajtakat ajanlanatok ezeken kivul? Es esetleg valamilyek kenneleket tudtok mondani?
2016. jún. 4. 13:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Koszonom neked is!:) igen,pitbullban voltam a legbizonytalanabb,de akkor nem az lesz. Golden retriver jo lenne,bar a berni pasztor jobban tetszik viszont ha jol tudom az dragabb
2016. jún. 4. 17:22
 12/20 anonim ***** válasza:

"gondoltam a menhelyre is,de szokott lenni a varosunkban egy ilyen vasar ahol szoktak kutyakat arulni,onnan volt mind2 kutyam. olyanok aruljal ott a kutyakat akik nem tenyesztok de szulettek kiskutyak es nem tudjak megtartani oket,ebben a vasarban is gondolkozok meg."

menhelyen és ezen a kutyavásáron ugyanolyan kutyák vannak.csak az egyiknek most van otthona,a másiknak meg egy kis apró ketrece van gazda nélkül. ráadásul menhelyen átesnek a kutyák állatorvosi vizsgálaton is. a piacon árult kutyákat orvos se látta még! nem mindegy,hogy egy rendszeresen oltott és féregtelenített,ivartalanított kutyát viszel haza a menhelyről,vagy egy szaporítótól egy kutyát ugyannyi pénzért és őt még orvos sem látta. ne támogasd őket. menhelyen is illik /kell kifizetni a kezelések árát. de legalább tudod,hogy jót cselekedtél és a kutyád is boldog lesz,hogy megmentetted.

gondold át.

amúgy németországban külön riport is volt a magyarországi kutyavásárokról. lehet pont a te településediről..apró ketrecekbe bezsúfolták az állatokat, víz és kaja nélkül. sokuk még látszott,hogy 8 hetes sincs.. és úgy árulták..szegény kutyák meg egész nap ott szenvedtek a napon abban a picike ketrecben.. nem tudom nálatok hogy megy ez a dolog.. de tényleg nem ajánlom,hogy szaporítótól vegyél.. maradjon csak rajtuk az alom .

2016. jún. 4. 18:21
 13/20 anonim ***** válasza:
amúgy csak kíváncsiságból kérdezem.hogyha két kutyád volt eddig szaporítóktól,most nincs kutyád és még mindig sulis vagy,akkor hány évig éltek a kutyák? 15 évig is elélnek ,nálatok a felét sem élhette meg.most nem mondom,hogy azért mert szaporítótól vettétek..de láthatod,hogy nem vált be annyira
2016. jún. 4. 18:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha valóban az egészsége a legfontosabb, akkor normális helyről veszed nem "vásárból"...
2016. jún. 4. 18:24
 15/20 A kérdező kommentje:
Egyik kutyank kb 3-4 eves koromban halt meg,tehat nembiztos hogy az szamit,de utana lett masik o 13 evig elt,most 16 vagyok. Es a vasar dolog nalunk egyaltalan nem ugy mukodik ahogy leirtad, itt kocsival odaallnak es van akinek a nyitott csomagtartoban van a kutya, van aki kezeben fogja,vagy csak siman porazon oda van kotve valamihez,egyik sincs ketrecben,es nem tucatjaval aruljak,mindenki csak 3-4et hoz vagy annal is kevesebbet. Egyebkent nem voltam meg kutyamenhelyen, ott vannak kiskutyak?mert en mindenkepp kiskutyat szeretnek,ugyanis most olyanra vagyom aki sokaig el(most pusztult el a horcsogom es hat eleg rosszul erintett, de hat tudjuk ok nem elnek sokaig)
2016. jún. 4. 20:35
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem az a baj, hogy kézben vannak vagy ketrecben. Az a baj, hogy nincsenek oltva, féregtelenítve, túl hamar választják el az anyjuktól, és lehet hogy amikor otthon vannak nem épp a vásárban, akkor üti-veri őket, esetleg a saját ürülékükben élnek, stb. Én ilyeneket nem támogatnék meg még pénzzel is.

Rengeteg kiskutya van a menhelyen / fajtamentésnél is. Nézz körbe a facebookon! ;)

2016. jún. 4. 21:45
 17/20 A kérdező kommentje:
Koszonom!:)
2016. jún. 4. 22:50
 18/20 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy a kocsi csomagtartójás is szutyok...

Figyelj, leírom a mi tenyésztőnket pár sorban ami hirtelen eszembe jut, de ez mind kevés mert ennél többet tudnék sorolni...

Amikor megszületnek a kiskutyák, egy külön házrészbe beköltözik a tenyésztő, hogy éjjel nappal felügyelet alatt legyen az anya és kölykei. Folyamatosan takarít, vizsgálja őket, orvos is látja hetente őket, kapnak oltást féreghajtást..ott van az első lépéseknél és a szem kinyitásánál is. Prémium kölyöktáppal etet, anyukának sok vitamin plusz szoptatós táp..mikor jönnek a vevők, megmutatja a helyet ahol 8 hétig voltak, anyukával meg tudsz ismerkedni, sokszor az apa is ott van... mindenek elött egyébként leült veled megbeszélni, hogy miért ezt a fajtát választottad, mit vársz el mennyi tapasztalatod van, mit tudsz nyújtani, küldened kell képeket és lárogatja a kutyát élete végéig.. nem rakja bele se ketrecbe se autó csomagtartóba, hogy majd onnan árulja, hanem a vevő jön le a tenyészetbe, ahol a kicsik saját környezetben nyugodt körülmények között mutatkozik neked be, egészségesen.. :)

Én vagy menhelyi kutyust javaslok vagy tényleg összegyűjtöd a pénzt egy kennelre. Esetleg fajtamentőknél nézz szét, ott kölykök is szoktak lenni :)

2016. jún. 5. 00:21
 19/20 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen,ez nagyon hasznos volt:) szerintem eloszor majd korbenezek a menhelyen,de mar facebookon nezegettem kepeket amiket felraknak a menhely oldalara es megtetszett nehany:) koszonom mindenkinek a tanacsokat:)
2016. jún. 5. 09:46
 20/20 anonim válasza:
Én a Border coliie t ajánlom. Nekem vagy egy collim. Csak neki sok a mozgásigénye,néha vinni kell terelni is. Nagyon könnyen tanítható,okos kutya. A fentiek közül pedig golden r.
2016. jún. 5. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!