Van egy Malinois kiskutyám most 11 hetes nyakörvhöz való szokatást elkezdtem persze csak óvatosan nem akarok az agyára menni még. Ki mikorra javasolja a póráz használatát milyen idős korba hogy a legérdemesebb elkezdeni?
Mit óvatoskodsz? Majd 3 hónapos kutyát még nem sétáltatsz?
A nyakörv-póráz azt kell jelentse a kutyának, hogy hurrá...megyünk valahova.
1# A majd három hónapos kutyának még nem feltétlenül szabad sétálnia, az utolsó (veszettség) oltásnak is kell ugyanis hatóidő, ami után ki lehet vinni már.
Kérdező: minél korábban elkezded a szoktatást, annál jobb. Persze eleinte csak játékosan, rövid időre. Ráteszed, eltereled a figyelmét és jutalomfalattal vagy játékkal csalogatod, ha szépen jön, megdicséred majd leveszed róla. Fokozatosan növeled az időt. Ennyit még akár lakásban is meg tudsz csinálni, ha nem extrém mini a lakás, de két kutyával gondolom azért nem az. :)
nekem német juhászom van, 9 hetesen , mikor elhoztuk, rögtön kezdtem a szobatisztaságra szoktatást. Rátettem a nyakörvet, a pórázt, és huss, már mentünk is le. Nem volt ideje gondolkozni, mi van a nyakán, mert lenn már a fű fa bokor, megannyi szaglászni való...Mivel kétóránként levittem, így nagyon hamar megszokta. Az első két hétben napközben rajta hagytam, de nem foglalkozott vele.
Már két éves, de ha csak leveszem a nyakörvet, már az ajtóban vár, tudja, hogy valami séta vagy kirándulás jön:)
Szóval, gondolom, már megvannak az oltásai, legalább kettő, ha nem nagyon fertőzött területen laksz, már viheted is.
Megette a fene, ha egy malit jutival, meg untyulipuntyulival kell rászoktatni a pórázra.
Honnan van az a kiskutya és mikor került hozzád?
Ha tenyésztőtől lenne, bőven kaphatnál tőle tanácsokat, hiszen ő ismeri a legjobban a saját tenyésztésű kölykei természetét.
Menjetek kutyaoviba. Ott fel sem fog tűnni neki, hogy nyakörv van rajta. :) Úgyis szocializálni kell (minden kutyát, de a malit aztán különösen), aztán meg sulizni vele, hiszen elég pörgős, kemény munkakutya.
Nem kell annyira finomkodni vele, rátenni a nyakörvet és kész.
A dobimmal anno 11 hetesen már a kiképzőpályán voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!