A kötelező védőoltás (veszettségi) beadása megtagadható?
Igen, lehet. A veszettség ellenit kötelező beadni a kutyának. És az is a te felelősséged, hogy a kutyád ne támadhasson meg senkit, még az állatorvost sem. Vagyis az, hogy nem merte beadni az oltást neki az orvos, a te felelősséged, hisz te nem tudtad megnevelni és rendesen megfogni a kutyádat.
Mellesleg ez a bevett módszer, hogy bőr alá adják az injekciót.
Szerintem ha a kutya nem ismeri a dokit, oltás ELŐTT kellett volna ráadni a szájkosarat és nincs ez a cirkusz. Nekem is volt nagytestű kutyám,amíg valami barom az utcában nem dobált be minden kutyának mérgezett húst, szóval mi inkább megelőztük az ilyet, mert azért ez stressz a kutyának, hogy közel kell engednie egy idegent.
Amúgy meg KÖTELEZŐ a veszettségi. Gond is lehet belőle később,ha nem kapja meg.
Beszélj sztem a dokival és kössetek kompromisszumot.
Ez így hülyeség,ha megfogod rendesen akkor beoltja és kész,vagy használ fúvócsövet a doki.
Egyébként kötelező!Megtagadhatod,de utána minden a Te felelősséged,és persze megy a bírság is minden évben.
Az oltás kötelező. Tehát, a válasz igen, lehet problémád.
Ha tudod, hogy ilyen a kutyád, már az orvos érkezése előtt kellene rá szájkosár. Az amúgy elég gáz, ha téged is megkap.
Tegyél rá szájkosarat, pórázt, és menjetek el a rendelőbe, ott beoltják.
Többen nem értik a helyzetet : a nyugdíjba ment idős állatorvos 9 éven át egy villanásnyi idő alatt beadta az oltást úgy, hogy a kutya még észbe se kapott.
Nem tagadtam meg az oltást, hanem az állatorvos egyszerűen elment. Előtte elmondtam az elődje gyakorlatát, egy olyan pálcaszerű hosszabbítót használt, amit a birkák beoltásánál szokott használni, ezt ismeri ez az állatorvos is. Erre válaszul csak annyit mondott, ő jobban szereti beadni bőr alá!
Nem véletlen, hogy háznál kérem a beoltást, a 60 kilós kutyámmal nem lehet a falu utcáján pórázzal se közlekedni, mert mindegyik idegen kutya ugatására támadna, bivalyerő van benn, a visszafogásához kevés az erőm.
Értem,akkor ez az orvos felelőssége és bénasága inkább.
A dokik használnak fúvócsövet az ilyen kutyák beoltására,neki is azt kelett volna alkalmaznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!