Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy jó fajta (lentit is...

Egy jó fajta (lentit is olvassátok el)?

Figyelt kérdés

sok tapasztalatom a kutyák terén és jól is értek hozzájuk de most szeretnék segítségeteket kérni. nem tudok dönteni hogy milyen fajtát válasszak. egy másik kutya mellé lenne de a dominanciát nem kell nézni mert minden kutya összeszoktatható. na szóval egy közepes termetü kutyus kéne. hát mindenkinek más a közepes.

nekem kb olyan 45-53 cm közötti kutyus kéne. ( kb. mint egy border collie)

rövid szőrü legyen. az agárfélék nem tetszenek. bullterrieren és staffin gondolkodtam de ezek végül nem paszoltak. tudtok vmi jo fajtát

2010. ápr. 11. 12:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én a boxert tudom ajánlani, nekem is van egy, és nagyon klassz kutya.
2010. ápr. 11. 12:36
 2/16 A kérdező kommentje:
hát az is szóba jött csak sajnos nagyobb az elképzeléseimhez képest. én egy kb. border collie méretüt szeretnék. igazýból bc is jó volna csak sajna hosszú a szőre
2010. ápr. 11. 12:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy link menhelyi kutyusokról amik közép termetűen (és mivel gondolom kölyköt akarsz) max 1 évesek, 298 kutya közül válogathatsz :

[link]

vannak fajtatiszták is köztük és szívesen szűkíteném neked akört, de azt nem írtad hogy milyen igényeid vannak (a méreten kívül).Szóval rengeteg fajta és rengeteg keverék szóba jöhet.

2010. ápr. 11. 13:08
 4/16 A kérdező kommentje:
keveréket nem szeretnék ugyanis kiállításra is hordanám a kutyust.
2010. ápr. 11. 13:42
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ausztrál kelpie? Bár ebből nem sok van Magyarországon.
2010. ápr. 11. 14:11
 6/16 anonim ***** válasza:
Basenji, angol bulldog, beagle, basset hound, foxterrier.
2010. ápr. 11. 14:13
 7/16 anonim ***** válasza:
Magyar vizsla, német vizsla , shar pei,
2010. ápr. 11. 14:15
 8/16 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 11. 14:52
 9/16 anonim ***** válasza:

hm...

mit szólnál a rövidszőrű borderhez?

igaz, hogy belőle csak munkavonalú van (vagyis nem show-vonal, ami sztem előnyös...), és sokkal drágábbak a hosszúszőrűnél, de egy igazi hszőrű és egy rszőrű között nincs sok különbség.

2010. ápr. 11. 17:22
 10/16 anonim ***** válasza:
Kiállításra szeretne járni vele. De igazad van, szerintem minden fajtából jobb a munkavonalú még akkor is, ha nem lehet kiállítani.
2010. ápr. 11. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!