Rossz lesz így a kutyámnak? (panel) :- (
Sziasztok!2 éves kutyám van.
Most viszont pannelba költözünk.Nagy nehezen
rávettem a szüleimet,hogy az erkélyes szoba legyen az enyém a kutyus miatt,mivel nem kistestú kutya (közepes).
Jó az enyém lett.És az erkély a kutyusé lett..A szobámba
bármikor befog tudni menni napközbe (kutyaajtó) és az erkélyen van a kutyaháza meg a kistálja.
Jövőhét szombaton már beköltözünk nagyon izgolok
már elvittem a házba.Reggel már 6.kor kelnnél és
közel van az iskola szóval úgy 45 percet tudnánk reggel
sétálni.Utána apukám itthon lesz,persze nem folyamatosan
csak haza-haza szalad és akkor ugy 1-2 órát otthon lesz.
Utána 2 órakor hazamegyek és akkor ugy egy 1-2 órás
séta lenne.4-kor elkell mennem,de már apu vele lenne.
5-fél 6 fele otthon vagyok,addigra anyu-apu már vele lesz
és megtanulok ekkor már vele leszek.ÉS este meg egy
nagy séta lenne.Szóval minimum 3 óra séta lenne,többet
nem nagyon fogok bírni,hisz edzés,meg 9.es vagyok
szóval tanulnom is kell,így is sok mindenről lemondtam,de
félek,hogy nem lesz boldog a kutyám.Igaz most
talán többet leszünk eggyüt,hisz a lakásban lesz,de
mégis kisebb hely.Hétvégén meg mindig mennénk
kirándulni meg dogdancingelünk is.Ha olyan a helyzet
akár néha apukám is tudja vinni sétálni.
Szerintetek így jó lesz neki?Vagy ti mit tudnátok
javasolni??
Ui: nagyon nehezen tudnák megválni tőle nagyon egymáshoz
nőttünk,bár ha neki ugy jobb lenne..de nem szeretnék
lemondani róla SEMMI kép.Ígyis annyi vitám volt
anyukámmal miatta,bár ez a legkevesebb.Nagyon szeretem
Tanácsokat tudtok adni??:)
Gondolom, hogy eddig családi házban laktatok, ahol a kutyus kinn volt, nem a lakásban. Panelban (szerintem) nem lehet kizárni az erkélyre, mert az NEM KERT. Meg fogja szokni az új helyzetet,mert a kutyák gyorsan tanulnak, a tiéd pedig még csak 2 éves. Én a lakásban tartanám, mert a családom tagja. Az erkély nem arra való, hogy ott kutyát lehetne tartani. Megszokja a helyét, de gyakrabban kell levinni elvégezni a dolgát, mint ahogyan a régi otthonában bármikor önmaga megtehette. Írtad, hogy mindig lesz valaki otthon, aki gondoskodjon róla. Jó hosszú sétákkal meg kell "szerettetni" ismertetni vele a helyet, aztán már megy minden a maga útján. Nagyon kedves tőletek, hogy nem hagyjátok el a költözés miatt a kutyust.
Ahogy nektek, neki is meg kell szoknia az új környezetet, de veletek költözött ő is, így könnyel fog alkalmazkodni, mert a szeretett családja megmaradt.
Nagyon rendes szüleid vannak. A kutyus megfogja szokni, lehet, hogy hamarább mint ti, hisz neki az a lényeg , hogy veletek mehetett.
Sok sikert. Egy paneles francia bulldog mamija.
Szerintem rosszabb lenne a kutyanak, ha meg kellene toletek valnia. 2ev alatt mar ti lettetek a falkaja es ti is nagyon szeretitek, biztos.
Talan az elejen kicsit rosszabb lesz a koltozes miatt, de sokkal rosszabb lenne neki, ha tobbet nem lehetne veletek. Ha nem hanyagoljatok el az uj kornyezetben, akkor mukodni fog a dolog.
Nem kizárom,írtam,hogy ki is mehet meg bent is lehet,ezt majd ő eldönti..Csak nemvolt túl olcsó a kutyaház (sőőt)
és ezért az az erkélyen van,mert mindig abba szokott
fekődni ,puha kis szivacs van benne:)
A szobámba már megvan az ágyam melett a kishelye,
kutyaágya,kosárból van.Meg lett egy sarok ami a kutyus
helye,ott vannak játékok meg minden.Az erkélyen kutyaajtó
van így ki is mehet.
Igen nagyon rendesek,bár azt hiszem a másik szoba is
ugyan akkor meg van egy félszoba,de akkoris az erkélyes
szobát lett a miénk,nagyon aranyosak :)
Már egy nagycsomó mindent vettem a kutyusnak..nagyon
sok játéka van és a környékbeli kutyusokkal már megismerték egymást,a gazdik is nagyon aranyosak és beszéltünk meg találkozókat is meg ilyenek..
Köszönöm a válaszokat,remélem igazatok lesz..hétvégén minden kiderül,de lehet,hogy ma elmegyek vele felmérni
az új helyet,egyébként nagyon boldog volt a házban
szaladgált fől-le meg az oszolopokat kerülgete a nappaliban..nagyon aranyos volt.remélem jobb lesz neki
én mindent megpróbálok,remélem a szüleim is..(:
Ja és nagyon aranyosak vagytok :)
Szerintem nem biztos,hogy befogadnák,mert sok a kobór kutyus.És ő már felnőtt és keverék (beagle)
és sokan mondják,hogy korcs,meg hogy csúnya,de szerintem
ő a legszebb kutya a világon és a legokosabb nem érdekel
hogy a sok idegen (a neten) mit mondanak róla..
szeretem ő a mindenem ez a lényeg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!