Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel fegyelmezzem a kutyát...

Mivel fegyelmezzem a kutyát ha sétáltatás közben nem engedelmeskedik?

Figyelt kérdés

Az első pár sétán túl vagyunk. Már örültem hogy milyen jó kis kutyánk van, hogy mindig mellettem jön, ha szólok hogy megyünk tovább jön, nem kell ráncigálni...

Aztán sok munkám volt és egy ideig a párom vitte le sétálni és azóta eléggé megmakacsolta magát... Én is ha leviszem akkor sokszor leül, betámaszt hogy véletlen se arra menjünk amerre szeretnénk. Sokszor már húzni kell mert egyszerűen nem hajlandó tovább menni.

Nem tudom mi lehet a baj?!

Ugyan azon a környéken visszük ahol eddig, tehát nem értem mitől makacsolta így meg magát és mit lehetne ez ellen tenni? Van valakinek valami jó ötlete?

2010. ápr. 11. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem sétáltatáskor arra is sétáljatok, amerre a kutyusod akar menni,nem csak amerre te szeretnél.:) hagyd, hogy szaglásszon, ismerkedjen a területtel. Egyébként bal oldalon "kell" sétáltatni a kutyát.

Próbáld meg rövidre fogott pórázon magad mellett vezetni.

Ha pl leül az út közepén hagyd egy kicsit, majd idővel kezdd el szólítani, semmi esetre se ráncigáld!

Remélem segítettem.:)

2010. ápr. 11. 09:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

sétáljatok új területekre is, lehet csak TE szeretnél arra menni,ha szólsz h gyere, és jön, dicsérd meg, kapjon egy kis jutalomfalit. ne húzd, guggolj le, biztasd,

húzással semmit nem érsz el. akkor már inkább ránts a pórázon, és ismételd a parancsszót.

tény, h hamar "el lehet rontani" az eddig kapott nevelését, már én is tapasztaltam, pl. mikor szüleimre hagytam, visszajöttünk és azt hitte idő közben ő lett a vezér:D na mondom..:DD

2010. ápr. 11. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ez kiskutyákra jellemző viselkedés, nekem mindkét kölyköm csinálta annó. Idővel elmúlik, az biztos, addig meg türelem, kitartás, csdalogatás juti falattal, nagy dícséret ha jön. Szerintem se rángasd, mert csak rossz élménnyel társítja a sétát, és még nehezebb lesz.

Ha olyan helyen sétáltok, ahol kevésbé kell aggódni érte, akkor azt javaslom, hoy amikor így leül, akkor menj előre, és bújj el egy kapualjban, vagy fa mögött. Előbb utóbb megrémül, hogy eltűntél, és keresni fog. Adj neki valami jelet, egy pisszenés, vagy egy halk fütty, és ha megtalál nagyonnagyon dícsérd meg. Ez a módszer nekem bevált, rájött, hogy jobb ha figyel rámm, és jön utánam. Egy kiskutya még túl félénk, hogy ilyen helyzetben a saját feje után induljon, meg fog keresni téged, vagy legrosszabb esetben hazaszalad.

2010. ápr. 11. 10:00
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazából nem is rángattam, csak elkezdtem húzni a pórázt és közben mondtam hogy jöjjön...

De azért érdekes ez a megtorpanás, mert sehol egy lélek, egy kutya, egy macska vagy ember... szóval nem értem most miért makacskodik. De akkor megfogadom a tanácsokat és megpróbálok türelmes lenni és inkább szólítani mint hogy rángatni vagy húzni.

2010. ápr. 11. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!