A város határában sétáltattam a kutyám póráz nélkül, mikor 1 vadász megállított és azt mondta, hogy külterületen nem szabad elengedni a kutyát. De akkor hol lehet?
Akkor elmondom,hogy a vadász leis lőhette volna a
kutyádat!!
A vadásznak teljes mértékben igaza volt,elhiheted,hogy
nem azért mondta,hogy a kutyád ne legyen lefárasztva,
hanem azért,mert kötelessége mondani!
Azt ő nem fogja megmondani látásból,hogy a te VIZSLÁD(!!)
2 éve nem vadászott,persze téged is megértelek és
egyet is értek veled egy szinten.Én is ilyen helyen
lakok.Te melyik kisvársoban élsz??Hátha tudok segíteni.(:
Nagyon vigyázz, mert ha nem ilyen normális alakkal találkozol, akkor figyelmeztetés nélkül ki is lőheti a kutyát. Teljesen mindegy, hogy igaza van vagy sem. És az is, hogy mit mond a jogszabály arról, hogy milyen körülmények között lőhető ki kutya - utólag ez már nem számít. A gyakorlat szerint nagyon sokan figyelmeztetés nélkül lőnek. Az egyik közeli ismerősöm kutyáját is meglőtték, mikor elengedte az erdőben (szerencsére "csak" a lába tört el), de hallottam esetről, mikor a Budai hegyekben, a sétáló emberektől és a lakóházaktól nem messze lőtt ki -egyébként abszolút szabálytalanul- kutyát vadász.
Esetleg elviheted biciklivel futni, vagy kezdj el vele canicrossozni. Ha jól megy, mg versenyeken is indulhatsz.
Nagyon igaza van a 10:28-asnak. Akármilyen szomorú, de örülnöd kell, hogy nem lőtték ki a kutyát mellőled.
Nem egy ilyen esetről hallottam, sőt, még régebben egy idős bácsi beagle-jét a gazdától 4 méterre lőtték le. Lehetetlen volt nem látni a gazdát a kutya mellett...
Vegyél egy segítő kutyás hámot a vizsládnak, úgy nem lőhetik ki (több embertől is hallottam, de nem tudom, mennyire igaz).
Vagy pórázzal biciklizés.
Egyébként abszolút megértelek, igazad van, pórázon nem lehet lefárasztani egy vizslát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!