Hogyan tanítsam meg a kutyámnak hogy a helyén aludjon?
Figyelt kérdés
ma hoztunk el egy 6 hetes labrador kiskutyát. a házban fog élni, szobatisztaságra nevelve. A nappaliba raktunk egy pokrócot hogy azon aludjon. de viszont a kövön alszik és jó lenne ha a helyén aludna mindig. vki tud adni tanácsot?2016. máj. 29. 16:33
11/16 anonim válasza:
Előző vagyok. Kérdező, rosszul hiszed. 80% hogy nem lesz belőle egészséges kutya. Imádkozz, hogy kifogd azt a húszat!
12/16 anonim válasza:
Tigerencs De, az már szaporító. Nyolc hetes kora előtt kutyát odaadni törvénytelen...
13/16 anonim válasza:
Nem értem mit vagytok oda. Régen is rendesen fejlődtek a kutyák mert bér kevesen tudják régen 6 hetesen lehetett elhozni. Nem lesz baja csak jobban kell vigyázni és az egész oltási programot a gazda intézi
14/16 anonim válasza:
Mondom hogy törvénytelen de attól régen úgy volt és van rendes tenyésztő aki sajna még tartja magát a régi szabályzathoz. Attól még nem szaporító. A szaporító helytelenül "szaporít" de a tenyésztő minden kellőt megcsinál csak 2 héttel a megengedett előtt adja. De nem vitatkozok mert az haszontalan lenne tudom hogy a végletekig nyomnátok a saját igazatok. Én nem azt mondom hogy helyes 6 hetesen elvinni a kölyköt de régen is úgy volt és nem volt semmi bajuk a kutyáknak semmivel nem lettek kevesebbek.
15/16 anonim válasza:
Ha semmivel nem lettek kevesebbek miért találták ki (és az EU-ban több helyen) a 8 hetes kort? Figyelembe kell venni, hogy fejlődik a tudomány is, egyre többet tudunk a kutyákról. Ma úgy van kitalálva az egész rendszer, hogy 8 hetes koráig az anyjánál marad a kiskutya és a tenyésztő kezdi el az oltási programot. Ennyi. Ez egyben védi a vásárlót is, mert 8 hetes korig már sok minden kiderül. Nyilván ez már nem éri meg a tenéysztőnek és nem csak a 10-15 eFt oltás hanem, hogy az a kiskutya amelyik 6 hetesen még eledható 8 hetes korára kiderül, hogy súlyos diszpláziás, epilepsziás stb. amivel (mivel úgye szerződés és számla alig lesz) már a leendő gazda fog küzdeni. És egyre több állatorvosnál van már kirakva közeli erre szakosodott ügyvédi iroda névjegykártyája, ismertetője. Nem egy ilyet láttam már én is.
16/16 anonim válasza:
Na a 6 hetes-8 hetes koron már túl vagyunk (igaza van amúgy a többieknek, kivéve, aki szerint tenyésztő is odaadja 6 hetesen. Nem, nem adja oda.)
Kérdező, hagyd, hogy azon aludjon, ahol szeretne. Ha a kövön alszik, akkor melege van a pokrócon. Meg fogja tanulni idővel, hol a helye, ne aggódj. Most még nagyon baba az a kutya.
Időnként odateheted a helyére, ott kapjon simogatást, jutalmat, és mondogasd neki, hogy ez a helye. De ha a kövön szeretne aludni, akkor hagyd, nyilván oka van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!