Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutya fenntartása havonta...

Egy kutya fenntartása havonta mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Egy labrador kutya fenntartása mennyibe kerül havonta? Élelemmel, oltásokkal, chippel és minden ilyen fontos dologgal együtt kb mennyi.?
2016. máj. 29. 15:00
 1/7 bollocks ***** válasza:
Soron kívüli állatorvosi költségek és panzióztatás nélkül, jó minőségű táppal olyan havi 25.000 körül kijön átlagolva.
2016. máj. 29. 15:03
 2/7 anonim ***** válasza:

chip egyszeri költség .oltások az első évben van több, utána évente egyszer elég. féreghajtás van ami többször kell még, de az meg pár száz forint, nem tétel.

ha nem beteg akkor évi 10ből kijön(oltás,féregtelenítés). persze ha valami baja van akkor határ a csillagos ég,hogy mennyibe jön ki a kezelés/műtét. de ilyen jó esetben ritkán van.

kajára meg nehéz belőni mennyi megy el egy hónapban. attól függ mivel etetnéd. én nyers húst adnék és néha kiegészítésképpen tápot(jó minőségűt).

én konzervet nem adnék semmiképpen sem.annál még a házikoszt is jobb.

2016. máj. 29. 15:30
 3/7 anonim ***** válasza:

2# vagyok. még az ivartalanítást hagytam ki. de az is egyszeri költség.

kullancsok/bolhák ellen meg nyakörv vagy cseppek. ez is márka/típus függő.

2016. máj. 29. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az eleje elég necces. oltások, stb.. az ellátás talán nem annyira. Én emberi kajával etettem, mindig a maradékokat adtam oda neki, élt is vagy 17 évet, sosem hallgattam olyanokra, akik mindig kutyakajával etették, neki is kell a változatosság. Nem is ette meg, olyan kis nemes volt. Szóval havi szinten (de még, ha kutyakajástól is) kb. 10-13 ezer.
2016. máj. 29. 15:42
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors választ! :)

Én is hasonló árakra, költségekre gondoltam, de jó így, hogy megerősítettetek benne.

2016. máj. 29. 16:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb és legpontosabb az lenne ha te számolnád ki magatoknak. Mi nem tudjuk a tényezőket (hol laksz, mivel etetnél stb.), de segíthetünk, hogy miket vegyél figyelembe. Az összegeket erősen befolyásolja, hogy mennyire igényes az adott gazdi, vagy mennyire aggódós, esetleg mennyire "kert dísz" csak a kutya. Ha prémium táppal etetsz jóval drágább, mint a lepottyant mardék, ha sportolni fogtok járni arra is kell fordítani, a kertbe kikötött kutyák döntő többsége a lenti felsorolásból szinte semmit nem kap meg, még a pórázt sem. A havonta vagy évente jelentkező költségeket oszd el havi szintre mert azokból a kevesekből is szép összeg lesz.

Felnőtt kutya esetében:

- chip (kölyökkorban egyszeri), ivartalanítás (erősen ajánlott, egyszeri)

- élősködők elleni védelem (itt már komoly eltérés van anyagiakban lehet: csepp, nyakörv, tabletta, ultrahangos riasztó ezek nagyságrendekkel eltérnek egymástól árban, és használati gyakoriságban is stb.)

-évente legalább veszettség elleni oltás de számos másikat is lehet kérni (pl. babézia ellen stb.)

- féreghajtás (itt az áron kívül a milyen gyakran is téma, valaki 3 havonta, valaki fél évente, valaki még ritkábban csinálja)

- tervezett vagy váratlan plusz vizsgálatok, tesztek igénybevétele (pl. allergia teszt vagy akár félévente szívférgesség teszt)

- venni kell neki játékokat (Egyesek 3-4 évente vesznek, de sokan 1-2 havonta meglepik valamivel a kedvencüket, ha neked egy "játék gyilkos" kutyád lesz akkor ez sem lesz ritka és olcsó tétel. Nálunk pl. a piros Kong is csak 1 évig bírta, váltani kellett feketére, szinte mindent fél perc alatt szétszed.)

- felszerelés vásárlás (Azt hinné az ember, hogy kölyökkorban egyszer ezen túl lehet esni, de legtöbbször van valami, amit kinőtt, elkopott, elveszett, esetleg "felrobbant magától", vagy menetközben lett rá igény pl. szájkosár. Esetleg rájössz, hogy kezdőként nem a legidálisabbat választottad pórázból, hordozható itatóból, jutalomfalattartóból stb.)

- kaja (Táp, barf, prey, házi "moslék". Ha sikerült választani, akkor meg tudod becsülni a várható testsúly alapján, hogy kb. mennyibe fog kerülni a havi elemózsiája.)

Néhány plusz kérdés:

- Fogtok tömegközlekedni rendszeresen?

- Suliba vagy edzésre fogtok járni?

Érdemes a váratlan orvosi költségekre is havonta egy bizonyos összeget félretenni, mert hirtelen a legkisebb dologból is lehet pl. 50000 Ft-os tétel, amit hó végén azért nehéz előrántani.

2016. máj. 29. 18:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Hú! Köszi a részletes felvilágosítást, a két kérdésedre a válasz nem, mert vidéken lakom és bejárok a városba iskolába, tehát nem lenne rá lehetőségem se. :)
2016. máj. 29. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!