A kutya bele bolondul ha elveszti az ujszülött kiskutyákat 3 nap után?
igen.
(nem értem miért kellene elvenni tőle)
Nem bolondul bele, de nem tesz jót neki nyilván.
A tejtől emlőgyulladása is lehet.
Nem, nem bolondul bele. Az állatoknál ez nem így működik, éhező kutyák pl. simán felfalják a kicsinyeiket. Azt is kibírják, ha a 10 hetes kölykeiket elveszik, egy ember pedig foggal-körömmel küzdene a gyerekéért.
Nem azt jelenti, hogy nem szereti őket, egyszerűen az állatok más pszichológia szerint működnek. Talán jobban megértik és elfogadják az élet körforgását, mint mi.
Nem azt mondtam, hogy nem fáj nekik, és nem tudják mi történt. Nem tudom, ezért miért kellett lepontozni!
De tény, hogy az állatvilágban nincs olyan szoros kötődés a szülők és a kicsinyeik között, ezt csak az nem tudja, aki egyáltalán nem ért az állatokhoz. Lehetnek szomorúak, lehetnek depressziósok, de nem "bolondulnak bele".
Attól hogy a munkahelyeden volt egy kutya, még nem leszel hozzáértő.
igen az elején szomorú, DE hamar túllép rajta ugyanis a kutyák akár évente 2x is ellhetnek, többek között ezért is van, hogy 2-3 hónapos korukig gondozza az anyakutya a kölykeit, hogy a maradék időben fel tudjon készülni a következő párzási időszakra.
Én elvinném dokihoz, a fent említett emlőgyulladás kockázata miatt.
+ ha a környéketeken találtak pár napos kiskutyákat kidobva és keresnek nekik szoptatós anyakutyát, akkor talán az is beválhat (de ezt szigorúan hozzáértő jelenlétében szabad kipróbálni, mert az is lehet, hogy nem fogadja el a kicsiket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!