Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen árkategóriájú táppal...

Milyen árkategóriájú táppal etetitek a kutyátokat? Vagy házilag elkészítettel? Ez miből áll?

Figyelt kérdés

Tényleg annyira fontos, hogy a kutyaeledel, melyet kedvencünknek adunk, k**va drága legyen? Annyival jobbak is, mint az olcsóbbak, vagy csak a márkát, a nevet fizeti meg az ember?

Dédnagyszüleink idejében valószínűleg még nem is léteztek (ezek) a tápok, vagy ha igen, akkor sem lehettek túl nagy körben elterjedve. Gondolom, javában maradékkal etettek. Mégsem hiszem, hogy a mai, csúcseledelen tartott ebek sokkal egészségesebbek lennének, és dupla annyi ideig élnének, mint az akkoriak. Minden véleményt várok pro és kontra!

2010. ápr. 10. 18:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Dédakárkijeink idejében fogyóeszköz volt a kutya,nem számított,ha "megdöglött",mindig volt a szomszédok valamelyikénél szaporulat,mehetett láncra 8-10 hetes korától élete végéig.

Akkoriban az embereknek sem olyan élete volt,mint most:fürdőszoba helyett a trágyadombra jártak dolgukat végezni,petróleumlámpával világítottak stb.mégsem mondjuk azt,hogy jobb volt akkor.

Nem az ár a lényeg,hanem az összetétel.Nagyon sok agyonreklámozott,méregdrága táp csak színezett gabona meg egy kis hús mutatóba,mégis mindenhol azokat reklámozzák.

A közértekben,szupermarketekben kapható állateledelek olcsóbbak,viszont a kutya egészségének hosszú távon ártanak,az is olcsó gabona,vágóhídi hulladék,színező és ízesítőanyagok.

Én szuperprémium tápot etetek,a kutyasuliban is lehet venni,15 kiló(3+1 akció,többen vesszük)táp 10 ezer ft körül van.Adok még mellé külön neki főzött,emberi fogyasztásra alkalmas minőségű húsfélét.Kap továbbá pl.pörköltöt vagy hasonlót,ha épp olyasmit főzök.

Lehetőleg naponta változtatom a kajáját,nehogy unalmas legyen.A tápot szárazon adom,nem keverem semmivel.

Egyébként létezik jó minőségű táp 20 kg/10 ezer ft áron is.

2010. ápr. 10. 18:51
 2/17 anonim ***** válasza:
36%
Hát,kövezzetek meg,de én a legolcsóbbat veszem a kutyának és macskáknak is.Így is nagyon drága dolog,szerintem.A konzerv mellé persze mást is kapnak.Marhamájat szoktam venni,azt főzöm meg rizzsel,tésztával,zöldségekkel.Maradék ritkán van,de azt is nekik adnám.Persze nem mindent,de pl. levest,főzeléket,csontot nyugodtan.
2010. ápr. 10. 18:54
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok magyarországi. Légszi euróban is írd meg, mennyibe kerülnek.
2010. ápr. 10. 18:56
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Elsőnek igaza van. Szeretem a kutyámat, ezért mindent megteszek az egészésgéért. Nekem ő nem élő riasztó, hanem családtag. Én is próbálok mindig egészséges kajákat enni, a kutyámnak miért ne adnám meg azt, amire szüksége van? Abban az időben más világ volt. Ha olyan jól csinálták a régiek, akkor te miért oltatod a gyerekeidet és a kutyáidat? Miért nem lovaskocsin jársz? 100 éve nem volt oltás, nem volt autó. Egyébként nem az ár a lényeg, hanem amit érte kapsz. Pl. a Royal Canin szerintem rosszabb, mint az Acana, mégis drágább.
2010. ápr. 10. 18:59
 5/17 anonim ***** válasza:
23%

Azt gondolom, hogy ha az emberre veszélyesek ezek a műizék, amik mindenféle színezékkel, meg térfogatnövelővel vannak telenyomva, akkor a kutyának is rossz.

Én alapvetően házikoszton tartom, de abból csak a számára megfelelőt kapja (ami nem zsíros, ízlik neki, stb). Ezt váltogatom kutyaszalámival, ami ugye husivagdalék, ebből válsztottam egy márkát, ami nincs annyira "megdolgozva", tehát nem valami tartósított gumi. Közepes árkategóriájú, de azért tartok otthon, hogy legyen husi az ebnek akkor is, ha mi épp nem eszünk húst, és nem tudunk neki adni.

Emellett pedig kifejezetten kutyáknak főzött, és hengerezve árult kutyakaját is kapott, tésztából és zöldségekből álló, rúdformára fagyasztott, szaftos kaja volt, amit az egyik állatkajás csinált és árult kilóra. Aztán sajna megszüntették ezt, mert valami úgy szabályzat tiltotta, hogy az állatkaja boltok saját készítésű kaját áruljanak. Úghogy igyekszünk házilag pótolni ezt, főtt tésztával, zöldségekkel, mert szerették a blökik és jót is tett nekik.

Műkaját nem kapnak, a tanításhoz tartunk otthon néhány szem jutalomfalatot, de azt csak tanuláskor kapják. Én úgy fogom fel, hogy ezek a mutatós kutyadraszék olyanok, mint az embernek a csipsz: nem a legjobb választás. Annyira nem jó egyik sem, hogy azt a pénzt megérje, amit kérnek érte.

2010. ápr. 10. 19:00
 6/17 A kérdező kommentje:

A mi kutyánk Purina Friskies Junioron nőtt fel, aztán váltottunk Darlingra. Nekünk ezek is elég drágák voltak. Amióta meg még több állatot kell eltartani, mert decemberbe bedobott hozzánk valaki egy kismacskát a másik mellé, még olcsóbbat veszek: Premiumot (magyar kaja).

Szoktam főzni is nekik, hasonlókat, mint amit az előző írt.

6 éves lesz az idén. Abban bízom, hogy ha tönkre tettem volna a nem elég flancos kajákkal, már látszana rajta. De óriási és gyönyörű, tele energiával. Remélem, így is marad.

2010. ápr. 10. 19:05
 7/17 A kérdező kommentje:
Az előző alatt a 18:54-est értettem.
2010. ápr. 10. 19:07
 8/17 A kérdező kommentje:
És nem hiszem, hogy 60 évvel ezelőtt csakis láncra kötött, nem szeretett kutyák léteztek.
2010. ápr. 10. 19:09
 9/17 anonim ***** válasza:
31%
Enyém ezt eszi: Friskies Balance Száraz Kutyaeledel 1140 ft 3kg meg főzök neki rizst hússal,répával,tésztát,tojást ilyenek mert még csak 8 hetes így többször eszik naponta!
2010. ápr. 10. 19:10
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Most megerősítést vársz, hogy jól csinálod?
2010. ápr. 10. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!