Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljem le a kutyát...

Hogyan neveljem le a kutyát az ugatásról?

Figyelt kérdés
Még kicsi 4 hónapos.De séta közben minden kutyát ugat és oda akar menni, kisgyerekeknél is. (suliba vinni fogom) Nem is a lenevelés hanem mit kell tenni ilyenkor hogy ne rögzüljön benne hogy ha kutyát lát odarohanna és ugat. Csak simán tiltani? (olyankor nem hagyja abba) A kutyákkal barátságos és mindenki mással is de folyton oda akar menni. Vagy erről majd leszokik? Esetleg megunja? Gondolom mások figyelmen kívül hagyása nem könnyen betanítható. Valakinek ötlete van vagy tapasztalata?

2016. máj. 24. 17:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nincs könnyű dolgod az biztos...

Talán ha rászólsz,és tényleg abbahagyja jutalmazd meg, ha nem akkor szidd le egy kicsit.

És ami legfontosabb: Ne érjen el az ugatással semmi jót a kutya!!

Tehát ha pl ugat a tálkája mellet vagy a póráznál ilyesmi ,ne hidd azt , hogy azért ugat mert sétálni akar, éhes.Majd akkor kapjon enni ,akkor vidd sétálni ha jól viselkedett.Félre ne értsen valaki: Nem azt mondtam hogy éheztesse a kutyát :) :)

Egyébként a kutyasuliban meg fogja ismerni a többi kutya közelségét,onnantól kezdve semmi gond nem lesz.

Sok sikert!

2016. máj. 24. 17:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Most még legyél vele türelmesebb. Ez egy teljesen normális és természetes viselkedés. Kölyök, olyan, mint egy gyerek, a gátlásokat is csak most tanulja.

Ahhoz, hogy figyelmen kívül tudjon hagyni ilyen ingereket, egyrészről máshol ezt meg kell kapnia, például kutyasuliban a bandázást. Másrészről meg kell tanulnia egyáltalán, hogy mit jelent a tiltás, meg kell tanulnia kontrollálnia magát. Ez idő, ne várd el tőle egyszerre.

És ha tiltani akarod, akkor az tényleg tiltás legyen, ne csak próbálkozás!

2016. máj. 24. 17:55
 3/15 anonim válasza:
14%
Nem vagyok állít idomár de azt javaslom ne akard a kutyádat leszoktatni arról, hogy ugasson. Neki ez van. Ezt tudja csinálni. Ilyen a természete. Van kutya ami ugatós és van kutya ami kevésbé sőt állítólag még fajtánként is változhat. Sok mindenre meg lehet tanítani a kutyát, hogy könnyebb legyen vele az élet de sajnos azt megtiltani neki, hogy "beszéljen" nem hiszem, hogy lehet/szabad/ jó ötlet.
2016. máj. 24. 17:57
 4/15 A kérdező kommentje:
Hát eddig úgy próbáltam hogy ha ugatni kezdett mondtam hogy "nem" és ha abba hagyta kapott simogatást,dícsértetet. Ha nem hagyta abba figyelmeztetésre sem akkor a szemétől az orráig húztam a kezem és finoman lenyomtam (az orrát lenyomom de nem ütöm) hogy észre vegye magát,vagy kizökkentsem és eltereljem a figyelmét közben tiltottam. Ez úgy ahogy beválik de még mindig ugat és oda akar menni más kutyákhoz.Ha a másik kutyás megengedi akkor oda engedem ha nem akkor próbálom odébb "ráncigálni"
2016. máj. 24. 17:57
 5/15 A kérdező kommentje:
Egyébként nem az elváráson van a hangsúly csak van-e valakinek olyan módszere ami célt ér.Nem máról holnapra mert tudom hogy az lehetetlen, csak nem tudom hogy alapból ilyenkor mit kell tenni hogy megtanulja hogy az ugatás nem jó.
2016. máj. 24. 18:06
 6/15 Umaku ***** válasza:
Nalam is volt ilyen de pl soha nm utottem meg erte. Hangsuj. Az segitett. Mint egy idiota de rakiabaltam. De nm azt mondom neki h nm hanem a nevet mert arra tuti odafigyel.
2016. máj. 24. 19:01
 7/15 anonim ***** válasza:

A névvel büntetést nagyon nem javaslom. A név egy pozitív dolog, ne kösse össze büntetéssel.

A földre nyomás ideig-óráig működik, utána a kutyák többnyire hozzászoknak, nem foglalkoznak vele ha érzik, hogy a gazda úgysem menne tovább. Persze amíg ez használ, addig jó módszer. A kutya nevelésekor minden módszer jó, csak a kivitelezéssel vannak gondjai a gazdáknak.

És ez tényleg egy alap törvény, hogy bármit is szeretnél, azt ne csak próbáld megcsinálni, hanem csináld meg. Ha csak próbálkozol, azzal bizonytalan leszel a szemében, nem fog tudni benned megbízni, mint főnökben. Ha el akarod vinni egy másik kutyától, jó határozottan indulj el, akár kis rántásokat is adhatsz neki, ha nagyon lecövekelt.

2016. máj. 24. 19:56
 8/15 anonim ***** válasza:

A fenti tanácsok mellett javasolnám már most a kutyaovit. Ott szocializálódik, játszhat más kutyákkal, megtanul kutyák között viselkedni, velük kommunikálni. Ezenfelül te is tanulsz egy csomó hasznos dolgot a nevelésről.

Kutyaovin kívül is jó lenne, ha lennének olyan kutyák (persze gazdival), akikkel szabadon, póráz nélkül is játszhat.

2016. máj. 24. 19:56
 9/15 anonim ***** válasza:
A nyakörvénél a pórázzal emeld fel, de ne az egész testét csak a fejét, és tiltsd. Ez nekem bevált. :)
2016. máj. 24. 20:03
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi :) és mondtam hogy fogom vinni suliban talán oviba is de nem tudom melyik milyen korban megy egyébként darabig még nem fog menni mivel ismételnünk kell az immunizálást (oltásokat) már van neki 2 nemsokára kész lesz és kezdődhet a suli/ovi :D
2016. máj. 24. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!