Kutya paroztatasnal a kan sajat himvesszojere morgott, odakapott?
Lehet bármilyen betegség is az oka ennek, amit sikeresen át tud ragasztani a szukádra. Pl. herpesz, ami ellen a szukát kétszer oltani kellene, ha már szaporítani akarod.
Valamint az egy dolog, hogy milyen küllemű, de 1. milyen idegrendszerű, viselkedésű, ösztönű a kan? És a szuka?
2. Nem rokonok-e vajon?
3. Vajon bármelyik vagy mindkettő hordoz-e genetikai betegséget, ami kijöhet a kölykökön?
Nem véletlenül találták ki a szűrővizsgálatok, sem a tenyészszemlét (ilyen jellegű kutyáknál, mint a roti is, nem csak a küllem számít, hanem a kiegyensúlyozott, megfelelő idegrendszer is, sőt az még jobban).
Fedezett-e már a kan valaha?
Nézesse meg a gazdája orvossal.
Lehet mentális probléma is, amit a kölykök lazán örökölhetnek.
Az egyik válaszolót gyönyörűen lehordtad "konkurenciát kiírtó tenyésztőnek"
A tenyésztők nem azért ellenzik ezt, mert így nő a konkurencia (amúgy lehet tőlük vásárolni olyan kölyköt, akivel tenyésztési célod van) hanem épp azért, mert a sok felelőtlen hülye össze-vissza tenyészti a "szép, jó küllemű kutyákat"
Elhiszem, hogy sokkal szebb kutyát vettél szaporítótól, de az is lehet, hogy belekevertek más fajtát, hogy elérjék azt a szépséget. De az a legfőbb baj, hogy az egyed tulajdonságát, esetleges betegségeit nem veszik figyelembe. (lásd: egy kutya nem szokott csak úgy rámorogni egy testrészére.)
Láttál már csivavát? Extra minit?
A többségük szaporított, és épp ezért idegbeteg az összes.
Szóval, ha ilyen kutyát akarsz, hajrá.
(nyolcan meg fogják kérdezni, ezért az OFF-üzeneteket elkerülendő: igen, ezt én rajzoltam. Épp teljes ihletválságban szenvedtem, ezért lerajzoltam az első dolgot ami eszembe jutott. A nyitott ablakom alatt egy kistestű kutya elkezdett veszettül ugatni, és ez ugrott be elsőre.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!