Van ilyen kullancs/szúnyogírtó készítmény?
Olyat keresnék, ha létezik, ami nem nyakörv mert sétáláskor fojtót használok, és a nyakörvek zavarják, de ugye pont sétánál kell a legnagyobb védelem. A spot on pedig azért nem jó, mert disznó mivoltából gyakran kell fürdetni, és így nem éri meg.
A havi adagolású spotonok pedig aranyárban vannak, sajnos jelenleg nem tehetem meg, hogy havi 20-30ezer menjen el ilyenre. Persze van félretett pénz, ha megbetegedne, csak nem akarnám felérni. A bravectot pedig hanyagolnám, mert rosszat is hallottam, meg nálunk is rossz tapasztalat van, ami csak feltevés, de érdekes egybefüggés.
Ötletek? Ez a geránium/feketeköményolaj mennyire hatékony?
Most amúgy scaliborunk van, sétánál is, de belemennek..és szívják is a kutyát.. pedig amíg a környéken magas a fű, nem is viszem nagyon csak betonos részeken.. tavaly is ez volt, de tudjuk milyen a lyme, szeretnénk elkerülni..
40 kg a kutya.
Az enyém is egy disznó, de nyáron lenyíratom, így percek alatt magától lepereg a mocsok róla (ha mégsem akkor leslagozom). Télen nálunk nincs kullancs.
Nekünk a spot-on vált be, és azon belül is az Advantix. Minden más mellett naponta szedtem a kullancsokat.
Amúgy így is kb 3-4 naponta vízben dagonyázik a kutyám (mikor épp nem sárban), de így is bírja 5 hétig az advantix (pedig a leírásban csak 4 hét van).
Oltás? Milyen oltás? :)
És véd szúnyogok ellen is?mert nagyon parázok a szívférgességtől, tavaly nyáron meg rajta buliztak a szúnyogok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!