Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SEGITSÉG! Miért nem tanulja...

SEGITSÉG! Miért nem tanulja meg már a behivást?

Figyelt kérdés
Annak ellenére hogy rengeteget próbáltam megtanitani a 9 hónapos véreb kopó kutyámnak a behivást nem akarja megtanulni. Minden jutalomfalat hiába, pedig sokat foglalkozom vele. Ez lassan az idegeimre kezd menni. Kilométereken át követ bármilyen idegen biciklist. Félek, hogy egyszer nem jön haza. Ha kell felém sem néz. Nem beszélve arról ha más kutya közelébe kerül. Gondolom nem ismert el vezérnek.Kérlek adjatok valami jó tippet.
2010. ápr. 9. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:

síp?

az én kutyám idejön a hívásra, de ha sípot hall, azonnal rohan, csóválja a farkát és nagyon örül:). sima sípra gondolok, nem kutyasípra.

2010. ápr. 9. 18:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó ötlet:) köszi
2010. ápr. 9. 18:12
 3/7 anonim ***** válasza:

nagyon szívesen:)

vagy ha nem jön össze, próbálj meg mást adni, emlékszem a póráz 2 végénben hotdogot adtak:D

vagy az is volt egy részében, h tartsd fel a kezed, és add ki azt a hangot, h PRRRRRRRRRRRRRR:))

én ezt is kipróbáltam, kutyusom ismét rohant hozzám roppant kérdő tekintettel:))

2010. ápr. 9. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem egy 2éves és egy fél éves beaglem van, akinél egyedül az a dolog vált be, hogy vhogy magamra vontam a figyelmét (síppal pl), aztán ha felnézett, akkor kaja elő, h lássa, ha nem nézett fel, csak egy pillanatra, akkor pedig az ellenkező irányba futás jött be, amire a kutya azonnal utánam rohant :P
2010. ápr. 9. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
többes szám kimaradt végig :DDD :$
2010. ápr. 9. 19:51
 6/7 anonim ***** válasza:

a behíváshoz türelem,és engedelmes kutya kell, a tiéd nem az.

1 vezéri szerep átvétele ( hogy legyen miért visszamennie hozzád )

2 a kutya " megtagadása " ( nézz utánna : jan fennel könyveiben )minden esetben,amikor csak találkozol a kutyával ( ez egy 4-5-10 perces időszak ami alatt nem nézel-nem szólsz,nem érsz hozzá )ha már lenyugodott, TE HÍVOD MAGADHOZ !! tehát TE döntöd el mikor mehet oda hozzád a kutya nem ő,,,- ergó te vagy a vezér :)

3 minden jutalomfalat előtt klikker, vagy síp használata, így a kutya összeköti a hangot a dícsérettel :)

ezek nem 1-2 nap alatt megtanítható dolgok, sok sok hónap kell hozzá.

2010. ápr. 10. 10:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Megfogadom a tanácsokat!!!
2010. ápr. 10. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!