Ő is szaporítónak számít?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki kutyákat tenyészt. De egyik kutyája sem törzskönyves, díjnyertes, csak szimplán szépek. Viszont ő nem azt csinálja, hogy kimegy a piacra és ott árulja a kutyákat. Ráadásul a kölyköket mindig megmutatja állatorvosnak mielőtt eladja, beoltatja őket és mind chippel van ellátva. A legtöbb kutyának ellenőrzi a további sorsát. A saját kutyái is szűrve vannak, tehát nem felelőtlen. Viszont nem adja olyan áron a kutyáit, mint egy igazi tenyésztő. Nem ebből él meg, nem elleti orrba-szájba a kutyákat. Sajnos én egyre ritkábban hallok ilyenről, de azt mondja, hogy még így is a szaporítók közé sorolják őt, csak mert nem törzskönyves kutyákat árul. Szerintetek is szaporító, vagy őt már lehet tenyésztőnek mondani?2010. ápr. 9. 14:02
11/12 anonim válasza:
Természetesen az olyan párosítások ismétlésével nincs baj, melyek kitűnő utódokat eredményeznek, de szerintem ez azért nem gyakori, vagy csak nekem vannak rossz tapasztalataim. Több kutyám is volt, mind törzskönyves, tenyésztőktől vettük őket, vittük is kiállításra, ahol szépen bele is verték a csúfot mindegyikbe, a hibákat persze egy alap ember nem veszi észre, de volt nekik. Innentől pedig mire voltak jók? Kedvencnek, a méregdrága törzskönyves kutyák. Természetesen nem keseredtem el annyira, hogy legközelebb egy szaporítótól vegyek kutyát, mert úgyis mindegy, de megtanultam, hogy attól még, hogy valaki tenyésztő nem feltétlenül ért hozzá, vagy nem fog átvágni és adja el a hibás kölyköket ugyanannyiért, mint a kitűnő minőségűeket. Remélem sokan tanulnak az esetemből!
12/12 anonim válasza:
00:37, köszi a korrekciót, csak összefolytak a gondolatok. :D
Akkor meg pláne nem olyan mesés a helyzet, ha csak a nagyszülők törzskönyvesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!