Van egy pincsim szegénynek valami baja van !?
Van egy pincsim szegénynek valami baja van a bajok 2016 05 12 kor jelentkeztek .
előző nap szerdán 1 másfél centis kullancsot szedtünk ki belőle.
12 kettedikén csütörtökön kb 7 órakor elkezdett rángatózni verte magát a földhöz és vonyitott nyáladzik és liheg menni nem bir a hátsó lábait huzza teljesen a melsővel épp hogy el huzza magát a doki azt monta vagy mérgezés vagy eltört a gerince de szerintem a kullancs csinált valamit pls segitstek kérem
A kullancs nem csinált semmit.
Rendelő-orvos-vizsgálat- kezelés.
És még nem vitted másik orvoshoz????
Irány a doki!
Szerintem már rég meghalt. Látszik mennyire "szereti" a kutyáját.
Ne itt kérj segítséget, hanem keress orvost!
Kiskoromban addig hisztiztem anyunak, hogy vigyük el orvoshoz az állatot, mígnem tényleg elmentünk. Olyan nincs, hogy se pénz, se idő a kutyára.
Ez csak nemtörődömség.
Akik a kullancs mellett kardoskodnak, azt azért elolvasták, értelmezték, hogy a kullancs a tünetek megjelenése előtti napon lett kiszedve? 1 max. 2 nap alatt nem fog ilyen tüneteket okozni, nyugodtan utána lehet olvasni. Sem a babéziának, sem a Lyme-kórnak nem tünete a rángatózás, vonítás, nyálzás, a linkelt cikk pedig a kullancs toxin okozta bénulásról amerikai illetve ausztrál kullancsfajokat említ, melyek idehaza nem élnek! Idehaza a kutyára veszélyes fajok a Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus. Idehaza kullancs okozta bénulásról Lyme-kór (borreliózis) esetén beszélünk, melynek lappangási ideje több hét.
Kérdező, csak állatorvos tud segíteni a kutyán, internetes válaszadók nem. Ha nem vagy megelégedve az orvosotok diagnózisával, akkor vidd el egy másik orvoshoz és kérj újabb szakvéleményt, de sürgősen. Remélem, még nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!