Mennyi idősen szokás ivartalanítani a szuka kutyát? Nekem van egy 10 hónapos, már tüzelt is és megcsináltatom a műtétet. Már 1 kollegámmal összevesztem, mert ilyen fiatalon?!
Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testű kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testűeknél előre.
Ne hallgass a kolléga nődre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az első tüzeléshez sem.
Én nem vártam volna meg a helyedben az első tüzelést sem.
ezt olvasd el.
én anno hónapokig kutattam utána, 4 hónaposan túl estünk rajta, és nagyon örülök neki, h nem később.
a kollégádra ne hallgass!
az egyik oldalon is ugyanez a vélemény mint ott amit belinkeltem, és a szerkesztő több mint 100 orvos véleményét kérte ki.
ha hallgatnánk mindig másokra.. akkor lehet nem is műttetnénk meg. hányan mondták nekem, h szegény kutya, de az övék meg daganatban halt meg.
ennyit erről
sok sikert.
hello!
igaz nekem kan kutyám van 1,5 éves némejuhász és 2 hete csinálták meg az ivartalanitást,a doki mondta hogy ez a kor még belefér,,bár 6-7 honapos korban a jo,,állitolag
Mi 1 hónap múlva visszük, amikor 6 hónapos lesz! Az állatorvos ezt tanácsolta! Szóval 10 hónapos kutyát már nyugodt szívvel vihetsz, ne várj tovább!
Inkább most viszem, mint később szüljön, vagy daganatos legyen. Szóval ne törődj a kollegáddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!