Border colliesok! Most akkor milyen színű a kutyám?
Sziasztok.Van egy egy éves kan Border colliem,törzskönyves.Anno még azért vettük,hogy majd kutya tenyésztésbe fogunnk,de sajnos a fogazata rossz.Viszont idén tavaszra elkezdet barnulni/vörösödni a színe.Nem hisem hogy anap szívta volna neki ki,mivel még nincs olyan nagyon nagy napsugárzás,és ahogy néztem nem csak a szőr felszíne színeződött el,hanem az egész szőr szállak.Amikor haza hoztuk a kutyust akkor szín tiszta fekete-fehér volt.Szerintettek mitől lehet ez?
Nem lehet, hogy simán csak úgy esett rá a napfény, hogy vörösesnek tűnik? Nézd meg, ill. készíts képet más fényviszonyok között is róla.
De a lényeg: a kutya még csak egy éves. Ilyen idős korukban még változhat a színük. Nem véletlenül nem bírálják el a színt 18 hónapos kor előtt a kiállításokon sem.
Mivel eteted?
Nem vagyok collies, de fekete, hosszú szőrű kutyáim voltak, vannak.
1. vedlésnél az elhalt szőrszálak vörösödnek ki. Főleg napfényben látszik.
2. Volt olyan táp, amiben túl magas volt a karotin tartalom, és azt is vörösítette a szőrt.
Nekem ezek a tapasztalataim.
Sima fekete-fehér.
Kiszívhatja a színét a nap is, ha sokat úszik,akkor a víz is befolyásolja a színét.
De alapvetően ez genetika. A felmenők között kell lennie színes kutyának,vagy hordoz valamilyen színt.
Nekem az egyik borderem szintén ilyen barnás nyáron. A zászlói meg mindig. De egyértelműen fekete-fehér. Viszont felmenőkben ott a szín.
Egyébként a tényleg koromfekete border elég ritka. A legtöbb kicsit szürkés vagy barnás árnyalatú
Lemenő nap festette rezesre a szőrét.
Fekete kutyáknál gyakori,hogy ilyesmi színe lesz a napon,főleg a lemenő nap erős sárgás sugarai teszik ezt.
Amúgy még a kaja is közre játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!