Ezekben a dolgokban (lent) tudnak segíteni a kutyasuliban?
-ha macskát lát, simán elszalad, teljesen megsüketül akárhányszor szólok neki
-agresszíven lép fel más kutyákkal szemben (igazából csak akkor ha el van engedve es a közelembe jön, akkor sem támad, csak borzolja a szőrét es ugat)
-alapparncsok gyakorlása
-vízhez szoktatás
-apportozás megtanítása
- nagyon nagyon húz pórázon
- ha megállok akkor ő is álljon meg es üljön le
Mielőtt bárki leszólna hadd mondjam el, hogy 4 évig szabályok nélkül élt. Januárban került hozzánk, próbálkoztam, de 4 év, az 4 év.A kutyus nagyon okos én vagyok a béna. Ha valaki tud Fejér megyében ajanlani kutyasulit megköszönném. :)
Természetesen tudnak segíteni.
Talán egyedül a vízhez szoktatással nem foglalkoznak, ha nem szeret fürdeni, vízbe menni, az nem fog változni. Persze lehet kényszeríteni, de szerintem felesleges.
Persze, hogy tudnak ;)
Nagyon sok idő alatt, de lehet, hogy sikerülhet a vízhez szoktatás.
Sok sikert!
Köszönöm a választ:)
Mar sikerült annyira, h boldogan ugrik bele a patakba.:)) Bár a nagyobb trutyiba nem megy bele (pl ahol sok a vízi növény) Es mivel a Velencei-tó mellett lakunk, ott is próbálkoztunk, csak ahol fokozatosan mélyül a víz, ugy ott nem szabad, ezért kerestünk egy jo kis helyet, ahol a madár se jár, na jo de, volt ott egy kócsag :D meg békára vadászott, a partról, mert nádasban voltak... Amikor meg végre rám figyelt, jöttek a macskák :D hat mit ne mondjak, nem érdekelte semmi rajtuk kívül :D
En ugy látom, hogy abszolút nem foglalkozik mar a kutyákkal, ha bent vannak a kerítésen belül. (Van pár kutya akitől fél, amik sokkal nagyobbak es erősebbek nála:németjuhász, újfulandi, a többivel semlegesen viselkedik)
Na a baj ott kezdődik, ha nem bent van a kutya. Mára mar azok a kutyák sem érdeklik, akik sétálnak az utcán (persze a gazdájukkal) de inkább kikerüljük őket. Szóval akkor kezdődik a hiszti ha a mezőn találkozunk egy masik kutyával. (Ivartalan 6 éves magyar vizsla, kan volt eredetileg) o semmi dominanciát nem mutat, az en kutyámat az zavarja, ha ott van a közelemben. Az látszik rajta, h meg akar védeni, ami persze felesleges. Es ezt kene vele megértetni, h nem nincs szükségem az o védelmére, nekem kell megvédenem öt. Amikor meg keveset jártunk ki nem volt semmi gond, elviselte ugy ahogy. De ahogy rendszeresen jártunk arra, nyilván azt hiszi h az o területe es a séta vége fele mar ugatta a masik kutyát. Na hat múltkor odáig fajult a dolog, h csak ugatott es ugatott es nem tudtam leállítani... (Tudom h meg kell nevelni, ez természetesen tudom h az en hibám)
Vacsiját ugy kapja, játékok hidegen hagyjak, az ajtón h ki megy ki először es a sétát, kell meg gyakorolni
Köszönöm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!