Van egy 3 hónapos baegle kis kutyám, és gyakran előfordul, hogy a leányaimat harapdálja az arcukba kapp, hogy tudnám leszokatni erről?
jaj ne üssétek:S nem fogja érdekelni, kicsi még!sajnos én anno hallgattam ezekre a buta tanácsokra, még az újságpapírosra is:S
jajgassatok fel mintha fájna és menjetek át egy másik helyiségbe! ezt tenné az alomtársa is!
türelem, le fog róla szokni. minden pici kutya ezt csinálja.
Szerintem se üssétek. Sosem lehet tudni, hogy mivel kapcsolja magában össze az ütlegelést, hogy nem lesz-e félős, vagy agresszív gyerekekre nézve, hiszen gondolhatja azt, hogy "ezzel elbánok" (saját környezetemben tudok példát, végtelenül barátságos kutyafajta esetében is fellépett az agresszió), de elég, ha csak félős lesz, az is nehézségeket fog okozni később.
A figyelmen kívül hagyás hatásosabb szerintem, ne foglalkozzatok vele, ha rosszalkodik, akkor forduljatok el egész testetekkel, és foglalkozzatok mással. Ha rendesen viselkedik, kapjon dícsérette, főleg ha a gyerekekhez viselkedik úgy, ahogyan az kívánatos lenne. Lehet a dícséret mellé kezdetben jutalomfalatot is adni, hogy meglegyen a motiváció. Hamarosan tiszta lesz neki, hogy ha jó, akkor örültök, és ő jutalmat kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!