Egy pitbullt mennyi idő úgy kinevelni hogy egy betörőt helyben hagyjon?
A gond annyi, hogy a betörő nem hülye, nem szúrópróbaként fog betörni hanem előtte megfigyeli a terepet. Ha látja hogy kutyád van, elintézi.
A "helybenhagyás" többnyire ösztönös, arra gyúrj rá, hogy SOHA, semmilyen körülmények között ne vegyen fel kaját a földről/idegentől, legyen akármilyen finom falat.
Bár lehet, hogy a fickó talál más módot a kutya kiiktatására. Riasztó és kamera kell neked.
Ehhez leginkább az számít, hogy most mekkora a kutya mérte, súlya, ha elérte a felnőtt méretét akkor önmagától is legyűr egy átlagos megijedt embert. Inkább csak arra kell megtanítani, hogy ne ösztönösen nyakra menjen, hanem kézre vagy lábra, nehogy megölje a betörőt
De én nem nevelném erre a kutyámat, ha Amstaffom lenne, mert szegény kutyáknak már így is rossz a hírük, én nem is tartanám egész estére kint,nehogy megmérgezzék (tapasztaltam, hogy rengeteg "harci" kutyát megmérgeznek esténként, főleg ha sokat ugat :/
A pitbull az vicc betoro ellen,az max szetszed egy "behatolo" koborkutyat vagy macskat :))
Ha el akarsz ilyeszteni vagy helybenhagyatni egy betorot akkor KAJ,Kangal,Kuvasz,Komondor ezeket nem kell nevelni a hazorzesre,osztonszeruen csinaljak. Amugy meg ezek sem 100% ha nem egy atlag betororol beszelunk
A pitbull eleve nem házőrző fajta, normális pitbull emberre nem támad (állatra már inkább).
Másrészt, a betörő nem fog bemenni, és hagyni, hogy a kutya "helyben hagyja", hanem előtte pár nappal megmérgezi, aztán tiszta a terep.
Amúgy ha a kutyád szétszed egy betörőt,jó eséllyel téged hurcolnak meg.Volt már ilyen többször.
A bűnözőnek több joga van ebben az országban,mint a normális embernek.
Emlékezz arra az idős emberre pl.,aki áramot vezetett a kerítésbe és a betörni szándékozó halt meg.Az öreget büntették meg azért,mert megvédte saját tulajdonát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!