Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az automata...

Mi a véleményetek az automata pórázról?

Figyelt kérdés
Az én kiskutyám nagyon nem szereti,most kapott egyet,eddig hagyományossal sétáltattam,azzal szépen jön,de nem szereti az automatát,mert ugye ez állandóan feszül egy picit,és nem is akar jönni egyáltalán,futna haza:D Más is van így vele? Hogy szoktathatnám hozzá? Mert ez szerintem mégiscsak jobb,mert nagyobb szabadságot biztosít neki,mint a rövid hagyományos,azt mégis jobban szereti:S Mit csináljak?
2010. ápr. 7. 20:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

az automata póráz nem jó a kutyáknak.

ha nemszereti akkor ne erőltesd, ha a rendes pórázzal ügyesen megy akkor az tökéletes neki:)

2010. ápr. 7. 20:53
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi
2010. ápr. 7. 21:00
 3/11 Akiteki ***** válasza:
71%
Drága vacak, semmire sem jó. Vagy csak arra, hogy útakadályt képezzetek a járdán vele.
2010. ápr. 7. 21:21
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

En is az automata poraz ellen vagyok. Szerintem, ha szabadsagot akarsz adni a kutyadnak, akkor menjetek el egy nagy parkba, ahol labdazhattok es egyebek.

En egyszer valaki mas kutyajat setaltattam, akiknek automata porazuk volt. Meg engem is idegesitett, hogy allandoan feszult. Raadasul a kutyak nem is tanultak meg szepen jonni, allandoan innen onnan kellett oket osszevakarni, amikor valami kocsi jott.

Mi a parkig sima porazon megyunk, a parkban meg labdazunk altalaban, ha pedig csak mi vagyunk ott, akkor szoktunk klikkerezoset "jatszani".

2010. ápr. 7. 22:15
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
az én kutyám jól tűrte, azzal úsztattuk. :) tóban. szerintem jó ez is, meg a hagyományos is, attól függően, hogy mire használod. pl.: pórázra szoktatni a simában kell, de ha futtatni akarod, akkor a "távirányítós" póráz alkalmasabb. ha a kutyád nem szereti, akkor ez van, esetleg gyakoroljátok. :) eleinte kisebb sétákkal, és amikor rendesen elviseli, akkor dicsérd meg. ha végképp nem tűri, akkor marad a sima, vagy a bicikli mellett futás. :)
2010. ápr. 7. 22:47
 6/11 anonim ***** válasza:
35%
Ezt a fajta pórázt is meg kell tanulni használni, kutyának és gazdinak is. Aki meg ellene van, annak mondanám, hogy mivel kutyafuttatón kívül sehol nem legális a kutyát szabadon engedni, és én próbálom komolyan venni a törvényeket, amikor pl. erdőbe megyünk kirándulni, vagy parkba, ahol nincs kutyafuttató, én is ezt használom, hogy valamennyi szabadsága legyen a kutyának, de mégse szegjem meg a törvényt. Arra kell vigyázni a használatakor, hogy ne akadjon be semmibe és hogy te is megtanuld rendesen használni a visszahúzást...
2010. ápr. 7. 23:30
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Azért vagyunk ellene mert nem jó nevelésügyileg.

Amúgy mert te annyira törvénytisztelő vagy légyszi segíts nekem! A mi városunkban EGY db futattó SINCS! Illetve egyról tudok: a város másik végén(elég nagy város). Akkor most nekem nem lehet kutyám vagy egész életében flexin éljen? Hát azt már nem... Elég unalmas élete lenne mégha a kutyafuttatóban szaladgálhatna akkor sem tartanám mindig pórázon mert az angyon sivár élet lenne. És itt mindenki sétáltatja póráz nélkül ahogy én is, jólneveltek és soha senkinek nem szóltak ezért bár joguk sem lenne, mert ha nem biztosítanak valamit akkor ne is várják el...

2010. ápr. 7. 23:57
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
attól még, hogy nem jó törvény, az törvény. Amúgy szaladgálhat a kertben, otthon + én el szoktam vinni más városokba, helyekre is, ahol legálisan el lehet engedni. Szerintem se jó ez így, de amíg ez a szabály, legalább valamit lehet segíteni a helyzeten, pl. egy flexi pórázzal.
2010. ápr. 8. 09:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Én nagyon nem értek egyet a kötelező póráz használattal.

Mindenkinek javasolt a kutyasuli ott pedig megtanítják a szabadon követésre (tehát ha valaki nem kevés pénzt áldoz a kutyája oktatására akkor marhaság a kötelező póráz).

A Flexiről:

A mi kutyánk leginkább szabadon van (a közelemben) és mindig van nálam egy "normál" póráz (szükség esetére),

DE

évvégén főleg karácsony és újév között sötétedés után KIZÁRÓLAG flexivel sétáltatom, mert BÁRMIKOR durranhat egy petárda és ugyan 95%-ban lesz@rja de elég ha csak egyetlen egyszer megugrik ijedtében és elrohan a szélrózsa összes írányába egyszerre viszont nem szándékozom az 1-1,5 méteres póráz miatt bemászni a (többnyire sáros, stb..) fűves területre.

Olyankor igenis hasznos...

2010. ápr. 8. 12:41
 10/11 anonim ***** válasza:
25%
nevetségesnek tartom, hogy "nevelésügyileg" a szabadon flangáló kutyák mellett voksoltok - kutyásként is úgy gondolom, hogy nem örülök neki, ha egy szabadon sétáló kutya jön velem szemben, mert nem tudhatom előre, hogy milyen a reakciója, nem ismerem a kutyát, és emiatt minidg én mehetek át az út túlsó oldalára, hogy megelőzzem az esetleges bajt. Senkinek nem lóg tábla a nyakában, hogy én egy szuper gazdi vagyok fantasztikusan megnevelt kutyával, így senki nem tudhatja, hogy milyen reakcióra számíthat egy szembejövő, szabadon sétáló kutyától.
2010. ápr. 8. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!