Hogyan működik egy tenyésztőnél a kiskutya vásárlás? Nem volt még soha kutyám.
Olyan alom lenne akkor ideális ahol tavasszal születnek a kiskutyák ugye 2 hónaposan adja el a tenyésztő a kölyköket.
De ha esetleg te csak 3 hét múlva tudnád elhozni az sem okoz majd a tenyésztőnek gondot.
Ismerek egy tenyésztőt és ő örült mikor nem 2 hónaposan hanem csak 3-4 hónaposan vitték el a kölyköket,persze ezt jelezni kell! Meg mondjuk megindokolni.
Annyiszor látogatod amennyiszer szeretnéd.
De asszem 4-5 hetesen lehet őket megtekinteni(illetve kiválasztani) elsőnek és utána 8-9 hetesen már el is viheted.
De ha te közel laksz és minden héten mész az sem fog egy tenyésztőnek gondot okozni elhiheted :)
Szerintem ha meg van a kennel érdemes előtte egy személyes találkozót már most megejteni utána pedig annyit mondotok,hogy ha 2017 tavasszal lesznek kiskutyák szóljon,illetve ti is a honlapját figyelemmel kíséritek mikor lesznek párosítások.
Alap dolgokat kérdezhet meg pl:
Miért pont ezt a fajtát választottátok?
Mit tudtok a fajtáról eddig?
Mennyit fogtok sétálni,foglalkozni vele?
Lakásban vagy kertes házban laktok-e ?
Mennyit lenne egyedül?
Szerintem ezek az alapok ezen belül bármit kérdezhet persze,de ne állás interjúra gondolj, ő csak érdeklődik,hová kerül a kutyája.
Ha pedig keveset tudsz a fajtáról már most is érdeklődhetsz a fajtáról. Meg mondod,hogy találkoztál pár ilyen fajtával megtetszett a jellemük, meg a külsejük,de te szeretnél egy szakembertől információkat gyűjteni a fajtával kapcsolatban. Ha sokat kérdezel a fajtával kapcsolatban akkor az pozitív,mert látja érdekel téged minden ami a fajtával kapcsolatos!!
Szerintem tenyésztők nem mennek házhoz megnézni hová kerül a kutya.Max ha nagyon jó viszonyban vagytok és közel laktok egymáshoz lehet barátilag meglátogatja majd a kutyát. De ez ritka.
A legtöbb tenyésztő viszont elvárja,hogy havonta-2 havonta küldj pár fotót,videót a kutyusról. Ezzel is nyomon követi a sorsát.
Én most állok kiskutya vásárlás előtt. Már megvan a tenyésztő én február közepén vettem fel vele a kapcsolatot először emailen, aztán amikor biztossá vált, hogy tőle lesz kutyám facebookon ill. telelfonon egyeztettük a továbbiakat. Egyszer találkoztam eddig vele személyesen akkor sok mindenről beszélgettünk a kutyákról is és más témákról is. Most láttam először az almot kb 2 hetesek voltak, de kb 2 hét múlva mehetek megint, meg amikor szeretnék+ küld fényképeket róluk, ha kérem.
Azt meg fogja kérdezni hogy miért szeretnél kutyát, milyen célra, illetve, hogy miért pont ezt a fajtát választottad.
Kérdezz nyugodtan te is!
Felmenőket, szűréseket (nekem is elmondta kérdés nélkül a szülőket, nagyszülőket, hogy miket kell tudni róluk)
Milyen tápot kapnak ott? (érdemes legalább az elején ugyanazzal etetni, aztán később keverés után adhatod azt a tápot amivel te szeretnéd etetni)
Kérd meg, hogy meséljen a kenneléről, ha ezt magától nem kezdené el mondani.
Ha vannak tipikusan fajtára jellemző betegségek mik azok, honnan ismered fel stb.
Milyen mozgásigényű fajta.
Most van egy kis mizéria a törzskönyvezéssel, ha érdekel és eddig nem értetted teljesen kérd meg, hogy mondja el a lényegét.
Kérd meg, hogy mutasson az előző alomból kutyákat/ vagy fényképeket róluk.
Ha még nem döntötted el, hogy milyen kutyát szeretnél, válassz ki 3-4 olyan fajtát ami szóbajöhet és írj néhány tenyésztőnek, hogy ajánlanáke neked a kutyájukat.Kérd meg őket, hogy pár mondatban foglalják össze az általuk tenyésztett fajt/ ill. kutyák jellemzőit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!