Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akita inu betegségei?

Akita inu betegségei?

Figyelt kérdés
Mennyire hajlamos a betegségekre?esetleg milyen genetikai,örökletes betegségei vannak?(nemrég vettünk egy kiskutyát,azért az akitát választottuk mert a jelleme és az igényei megfelelnek nekünk)
2016. ápr. 26. 16:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egészséges fajta, nem betegeskedik. Csak a nagytestű kutyákra jellemző betegségekre kell odafigyelni, mint pl. a gyomorcsavarodás vagy az izületek erősítése. Nekem szintén akita inum van, és zöldkagyló kivonatos Happy Dog tápot adok neki. Ez egy prémium német táp, porc és izület erősítővel.

Szocializációrol annyit, h van mellette egy belga juhászunk. Nagyon jól megvannak, sosem volt probléma. DE! Kezdettől fogva kutyasuliba vittem. Minden létező tanfolyamot végigjártam vele, tehát bőven szocializálódott a kutya. Ám ennek ellénre, ahogy azt a tenyésztője is mondta, másfél éves korára nem tűrt meg maga mellett semmilyen másik kutyát, csak az otthoni belgát aki mellett felnőtt és akivel minden nap együtt van. Minden más kutyának megy neki örjöngve. Még azzal is akivel együtt csináltuk végig a kutyaovit, alapfokot stb. akivel számtalan nagy sétán volt. Hozzá teszem a mi tenyésztőnk japán vérvonallal dolgozik. Ez annyit tesz, h sokkal markánsabb, agresszívabbak a kutyák, mint az európai tenyészetekben. Miért? Mert japánban még mindig úgy megy a tenyéssszemle, h fognak egy medvét kiláncolják és viszik a kutyákat. Amelyik neki akar menni az tenyészthető, amelyik fél tőle, vagy nem érdekli azt kiveszik a tenyésztésből.

2016. ápr. 27. 09:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Örökletes betegségek lehetnek a diszplázia, szemfolyás és egyèb szemproblémák, bőrelváltozások allergia miatt.
2016. ápr. 29. 16:16
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Tenyésztőtől vettem egy törzskönyves japán akitát. Nem régen múlt 2 éves. Mikor elhoztuk 3 hétre rá majdnem meghalt, de azóta sem tudjuk, hogy mi volt a baja (4 napig hordtuk infúzióra). Most tavasszal szemműtéte volt, le kellett vágni a szemhéjaiból. Ez örökletes gond. És igen, hát ennyit érnek a genetikai betegségekre szűrt szülők, meg persze a törzskönyv.
2016. máj. 22. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!