Akita inu betegségei?
Egészséges fajta, nem betegeskedik. Csak a nagytestű kutyákra jellemző betegségekre kell odafigyelni, mint pl. a gyomorcsavarodás vagy az izületek erősítése. Nekem szintén akita inum van, és zöldkagyló kivonatos Happy Dog tápot adok neki. Ez egy prémium német táp, porc és izület erősítővel.
Szocializációrol annyit, h van mellette egy belga juhászunk. Nagyon jól megvannak, sosem volt probléma. DE! Kezdettől fogva kutyasuliba vittem. Minden létező tanfolyamot végigjártam vele, tehát bőven szocializálódott a kutya. Ám ennek ellénre, ahogy azt a tenyésztője is mondta, másfél éves korára nem tűrt meg maga mellett semmilyen másik kutyát, csak az otthoni belgát aki mellett felnőtt és akivel minden nap együtt van. Minden más kutyának megy neki örjöngve. Még azzal is akivel együtt csináltuk végig a kutyaovit, alapfokot stb. akivel számtalan nagy sétán volt. Hozzá teszem a mi tenyésztőnk japán vérvonallal dolgozik. Ez annyit tesz, h sokkal markánsabb, agresszívabbak a kutyák, mint az európai tenyészetekben. Miért? Mert japánban még mindig úgy megy a tenyéssszemle, h fognak egy medvét kiláncolják és viszik a kutyákat. Amelyik neki akar menni az tenyészthető, amelyik fél tőle, vagy nem érdekli azt kiveszik a tenyésztésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!