Nagyon rázza a fejét egy kutya, mintha lenne valami a fülében, mi lehet a baja?
Van egy idős nénike az utcánkban, régen(kb 2 éve) voltam nála, és akkor a kutyája nagyon rázta a fejét, mindig kihívja az állatorvos a néni, de az az orvos is olyan, mintha nem lenne...borzalom.
Nos már két év eltelt, és még mindig ugyanaz a helyzet!
A kutyán látom, hogy mintha már beleőrült volna szerencsétlen, állítólag többször kipucolta a fülét az orvos, antibiotikumokkal, stb, de én nem látom, hogy ez normális lenne.
Mi lehet vele, röntgen segít, vagy hogyan állapítható meg biztosan a probléma?
Ma én fogom elvinni autóval dokihoz(kb 70km-re van állatorvosi rendelő, normális)
Amúgy nagyon szép kutya, kb 11 éves.
köszönöm.
Valószínűleg fülatka, ami borzasztó kellemetlen tud lenni. Az én cicám fülében is volt, de egyszer kipucolta a doki, és el is múlt neki.
Nem tudom akkor ez milyen orvos lehet, de tényleg jobban jártok, ha egy jól felszerelt rendelőbe viszitek, mint hogy a kijárós orvos találgat, mi baja lehet. Rendes tőled, hogy elviszed :)
Köszönöm.
Pénzt nem kér ez az itteni orvos, csak errefele más állatokkal foglalkozik, lehet, ezért nincs nagy tapasztalata.
Sok oka lehet a fülproblémának.
1. bűzmirigy
2. allergia
3. gomba
4. atka
5 toklász
Ki kéne deríteni mi okozza.
Addig is próbáljátok ki a havasi kövirózsa (fülfű) 3x3 csepegtetését.
No mit mondott a doki?
És akkor ránk néznek csúnyán, ha azt mondjuk, hogy a kijárós doki az esetek többségében lószart sem ér *sóhaj* Rendes tőled Kérdező, hogy segítesz a néninek és a kutyájának!
Mivel mi pont tegnap futottunk egy ilyen kört: Normális doki első lépésnek megtakarítja a kutya fülét, utána pedig belenéz (majdnem olyan eszközzel, mint amilyet az embereknél is használnak) és ezek után diagnosztizál vagy rendel el másik vizsgálatot.
Ahogy az előzőek is írták, a fejrázást az okozza, hogy valami irritálja fülét, hogy pontosan micsoda azt az orvos tudja megmondani. Mi pl. most egy csúnya, allergiás eredetű fülgyulladással küzdünk: allergiás lett a tápjára, váltás folyamatban, addig is napi(!) tisztítás mellett is belobbant az egyik füle.
A bűzmirigy az nagyon csúnya volt neki, a füleit is kipucolták nagyon alaposan, most még csak ennyi, de majd még vigyük vissza, ha nem változik.
Csak ez az út nem egyszerű, én vezetek, néni meg birkózik a kutyával a hátsó ülésen, a mögöttünk jövők meg teljesen boldogok ettől. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!