Mit tegyek a kiskutyámmal?
Előre is elnézést kérek a hasonlatért, de:
A hugomnak 2 éves a kisfia, sokszor vannak nálunk, nekünk egy 1 éves golden retriever-ünk van. Sokszor ment volna oda a picihez, hogy játszon, de a gyerek félt tőle.
Én a megoldást a klikkeres képzés kapcsán találtam meg. Mikor egy helyiségben tartózkodnak, a kutyus csak akkor kapott jutifalit, ha lefeküdt és onnan nyugodtan figyelte a történéseket. Most ott tartunk, hogy a kicsi már megszokta és szoktak is játszani, de a kutya tudja, hogy nem mehet hozzá túl közel és nem nyalhatja meg.
Szerintem ez a módszer nálad is működhet, a kiskutyát kell egy picit trenírozni, bár még elég fiatal, de egy próbát megér.
Valaki hozzáértő egyszer azt írta ezen az oldalon, hogy a kutya a klikkerképzéssel bármire megtanítható, amire fizikailag képes. Engem mindig ez motivál :)
Kedves Utolsó válaszoló!
Nem igazán értem, hogy miért írtad ezt. Szerintem egyáltalán nem vidám ettől, hiszen megkérdezte mit tehetne.
Nem értem miért kell ilyen válaszokat írni. Egy kis jóhiszeműséggel szerintem többre mennénk.
Adva van egy öreg kutya. Te pedig hoztál mellé egy kölyköt. A kölyök természetes, hogy játszani akar.Mindennel és mindenkivel. Mégis, mire számítottál? A kölyök tudomásul veszi, hogy oppá...ez a kutya öreg, hát én lefekszem a kert egyik sarkába, és nézek ki a fejemből?
Vannak öreg kutyák, amelyek képesek kölyökkel is játszani. Van a kutyáknak bőven jelzésük, amivel jelzik a kölyöknek, elég volt, tovább nem akarok játszani. A kölyök pedig általában megérti. Mert ez az első, amit megtanul az alomban a testvéreitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!