Törzskönyv tényleg nem váltható ki ha a szülök nem törzskönyvezettek?
3 hónapos fajtatiszta kiskutyám van csoda szép kiállással. Szemlére szívesen vinném idősebb korában és régen létezett olyan, hogy "B" törzskönyv azon kutyák számára akik fajtatiszták viszont a szülőknek nincs könyvük. Valóban ilyen már nem létezik?
Előre is köszönök minden választ!
Igenis letezett olyan,hogy B torzskonyv. Erdeklodj utana es ne itt kerdezoskodj.
Komolyan felhaborit ez a sok idiota valasz:))) "fajtajellegu keverek"
Sok kutya letezik amelyik 100% fajtiszta de nincs torzskonyve! Es sok torzskonyves kutya all messze a fajtatol...
Vannak gazdak akiket egyszeruen nem erdekel a torzskonyv mert sem tenyeszteni,sem kiallitasra nem akarjak vinni a kutyajukat viszont lehet,hogy az a kutya epp jobb felmenokkel rendelkezik mint mas torzskonyves tarsai akik gyengebb szuloktol vannak.
Nekem pl volt tokeletes,fajtiszta dobermanom sokszoros bajnok szuloktol de leszartam a torzskonyvet,sok penzt adtam a kutyaert de egyszeruen azt mondtam a tenyesztonek folosleges utanajaras,idotoltes a torzskonyv mert ugysem akarom vinni kiallitasra...ennyi. Lehet komentalni:) de baromsag ez a fajtajellegu keverek mesetek.
(Johetnek a piros kezek,leszarom)
tk még mindig nem a kiállítások miatt kell (főleg hogy én pl. egyen se jártam még és nem is tervezem), hanem hogy tudjam, hogy azért a baromi sok pénzért amit kiadok a kutyáért azt kapjam, amit szeretnék, nem egy sufniban összehozott akármit. aki már végigcsinálja ezta procedúrát, az már nem fog átb...ni egy olyan kölyökkel, akinek nem is azok a szülei, rokonai amit állítanak. pont.
mivel igazolja nekem, aki tkv nélkül ad kutyát, hogy valóban azt kapom, amiért fizetek? semmivel. maximum ha ott voltam a fedeztetésnél, de ha a szülőknek sincs akkor pláne b...hatom. ezért nem fajtatiszták a törzskönyv nélküliek, hanem "csak" fajtajellegű keverékek. én a sima szónak nem hiszek... még a juhászok is csináltatnak munkatörzskönyvet vagy legalább az orrom elé tolnak valami fecnit, hogy ki fia borja a kutya.............
én úgy tudom, hogy a puliknál sincs már b törzskönyvezés, de ebben tévedhetek.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából közben megtaláltam, hogy vannak olyan kiállítások ahova nem kell tk. Eleinte semmi hasonlót nem gondoltam csak annyira sokan dicsérik milyen szép, hogy szerencsét próbálnánk vele. De így csak hobby kategóriában.
Az igaz ha szereted a kutyád mindegy van-e róla valamilyen papírod vagy sem.
A keverékes dolog pedig szerintem is butaság.
Köszönöm a hosszú választ és hasonló véleményen vagyok tőlem csakis pozitív visszajelzést kap!!
Köszönöm a válaszokat!
Nem fontos igazán nekem a törzsköny egy kicsit sem csak érdekelt a dolog mivel konkrétan nem találtam erről rendes információt.
Nem joszágok mellé van nem fontos számomra a jo terelés, bár ismerősöknél nagyon szemez a birkákkal :)
Amennyiben meg fog felelni azon követelményeknek amik egy hoppy kategóriás versenyre megfelelnek akkor ellátogatnunk oda!
Mégegyszer köszönöm a sok választ!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!