Happy Dog kölyöktáp mellé közepes testű kutyának kell-e plusz kalcium és foszfor kiegészítés?
nem nem kell!!
sokkal többet árthatsz vele mint használsz!
a doki is ezt mondaná, mi már kérdeztük. akkor felborul a megfelelő kálcium-foszfor egyensúly!
Első válaszoló vagyok.
Szerintem kérdezz meg másik orvost is!
Lehet találsz sokkal jobbat is.
Az én példám: egy dokihoz jártunk, ő ivartalanította, ő csinált mindent a kutyámmal.
Elkezdett vakarózni, annyit mondott allergia, és kifizettünk 4500 f-ot ezért.
Addig Purina Pro Plant evett, váltottunk hát Orijenre, aztán acana lamb and apple-re, de a dolog mit sem változott, véresre vakarta magát.
Elvittem egy másikhoz. Adott rá cseppet,már aznap végigaludta az éjszakát! Kiderült, h vmi gomba volt amit más kutyától kapott el.
Szóval inkább kérdezz meg több dokit is.
Nem Happy Doggal etetek, de biztos vagyok benne, h feleslegesen adsz neki port, az én dokim határozottan tiltotta! Azt mondta nem szabad, csak kárt okozunk.
Ha abbahagyta a hasmenést, pláne ne add neki.
A Happy dogon belül melyiket használod? Megnézted, mennyi benne a kálcium/foszfor?:)
Nem tudom most megnézni mert nem otthon vagyok, neten meg ez nincs fönt ha jól emlékszem. :S De az mindenesetre érdekes, hogy egyik orvos azt mondja a Happy Dog-ra hogy prémium kategória, másik meg azt, hogy közepes minőség.
Medium juniort etetem, ez való a kutyámnak ebből a márkából.
leviszem a kutyusomat, aztán utánanézek.
közepes minőségű, ha a legjobb prémium.
de ha a legjobbat szuper prémiumnak mondjuk, akkor a happy dog prémium.
van tőle rosszabb de jobb is.
én most acanával etetek. sajnos az orijent egy idő után kihányta, nem képes megenni, a purina is nagyon jó volt, de nem akarok olyat adni neki amiben van kukorica, bár lehet az nem baj, de na:)
gyorsan megnéztem. le van írva a tartalma, de a kalcium/ foszfortartalma nincs.
de továbbra is azt mondom, h ne adj neki!!!
mert akkor hirtelen nőhet a csontja is, ami egészségkárosító!
az a legjobb táp egyébként, ami hússal kezdődik.
az én dokim azt javasolta, h ha porcát és csontjait akarom erősíteni, ne adjak neki ilyen sz**okat, hanem csináljak neki heti 1x egy gombócot az alábbiakból:
-túró
-1 tojás
- 1 ek. méz
- 1 ek. búzacsíra.
azt mondta ez a legjobb, nem lesz tőle baja, azt garantálja.
szóval szerintem ne tömd kül. előállított -Isten tudja mi lehet benne- porokkal, tabikkal, mert lehet ártasz neki. Nem éri meg kockáztatni:)
Pláne ha a pocakja is rendbe jött!
Nálunk a helyzet az, hogy hiába kapta a kalcium port, eddig sem nőtt rendesen, mert folyton ment a hasa, így nem tudott a kaja rendesen felszívódni. :S Bármi mást kap ezen a tápon kívül, akkor is ment a hasa neki, de most, hogy nincs por, nem hajtotta meg más sem.
Végtére is a kérdés lényege nem az, hogy mivel etessek, mert ez el van döntve, marad ez a táp, mert amúgy bevált, az összes közül ez volt kevésbé hashajtó neki. Inkább arra vonatkozik a kérdésem, hogy kell-e egyáltalán a kalcium pluszban és ha igen akkor ennek van-e más formája is a poron kívül.
De köszi a lelkesedést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!