Milyen tápot adjak nagytestű kölyökkutyának akinek érzékeny az emésztőrendszere?
Ha mindenképp táppal szeretnéd etetni, akkor én az Acanát ajánlom. (Bár ennek a Belcandohoz képest jóval nagyobb a fehérjetartalma, így talán érdemes lenne egy kis főtt rizzsel keverni. )Felnőttként fogadtam örökbe egy utcai keveréket, ugyanilyen problémám volt a tápokkal. Vagy fosott tőlük vagy irtó sokat és büdöset kakilt. Acana táp remekül bevált, szívesen ette, keveset kakilt és szaga is alig volt az előzőekhez képest ÉS! nem kövesedett mellette a foga. Az ilyen gagyibb tápok mellett (Happy dog, Brit, Fit active, stb.) nagyon hamar rondák lettek a fogai.
Ha meg nem ragaszkodsz a táphoz, akkor nyers etetésre állj vele (Barf, Prey) át vagy főzz neki külön (fűszermentesen), akkor viszont csontos dolgot NEM kaphat.
Én most nyerssel etetem a kutyámat, mert nekem kényelmesebb hetente bevásárolni x kg húst, mint egyszerre megvenni 15kg tápot, ami nem kis pénz (tárolni se nagyon tudom hol...).
De mondom, az Acana szerintem tök jó.
Köszönöm a válaszokat.
Őszintén szólva nekem a csak nyers hússal történő etetés hm valahogy nem szimpatikus.Nem szeretném minden áron táppal etetni a kutyát,csak addig szeretném ameddig növésben van utána átállnék arra ,hogy főzzek neki.Hallottam én is ,hogy az Acana jó táp, ki fogom próbálni.Köszönöm szépen a válaszokat.
Ha nem akarsz később tápozni, akkor ne főzd. Én évek óta nyersen etetek. Csak pozitívumot tudok mondani.
Nagytestű kölyköt én is táppal etetnék,mert kezdő barf-osnak kihívás a kölyökkori helyes etetés!
De később... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!