Ti hogy oldottátok meg az ivartalanítás utáni idòszakot nagy mozgásigényű kutyával?
csak zárójelben jegyzem meg, hogy köztereken nem is lenne szabad elengedned.
amúgy várd ki ezt az egy hetet, vagy amennyi ideig javasolta a doki a fokozott figyelmet. ne kockáztass.
Hát, ha maradt a zacsi, akkor inkább ne engedd el. Tényleg maradjon csak a sima pórázon való séta.
Nekem éppen két hete ivartalanították ezzel a módszerrel a 11 hónapos, szintén nagy mozgásigényű kutyámat. Nálunk sajnos volt műtét utáni komplikáció.
A műtét utáni napon még egészen jól volt, de a rá következő napra megduzzadt a zacsi kb. tyúktojás méretűre. Hívtam azonnal a dokit, azt mondta kapjon Augmentint, és a duzzanat normális. Oké, ez éppen vasárnap volt. Így csak hétfőn tudtuk elkezdeni a gyógyszerezést. Ekkorra már 2 tyúktojás méretűre duzzadt, vörös volt, és fényes. Irány megint a dokihoz. Megnézte, azt mondta begyulladt, kapott két szurit, a gyógyszert ezen a napon elkezdte kapni, gallérnak még maradnia kellett addig, amig a duzzanat nem kezd lemenni. 2 napig semmi javulás, sőt a herezacskóból szivárogni kezdett a véres-savós váladék. Ekkor azt mondta a doki, hogy vegyem le a gallért, 1-2 órára, a kutya nyalogatni fogja, és kicsit megtisztítja. Ismét eltelt két nap, ekkor javult a helyzet, már nem volt a zacsi piros sem, és annyira duzzadt sem. Most vasárnap tudtam levenni a gallért. Másfél hetünkbe telt, hogy nagyjából helyrejöjjenek a dolgok. Tegnap, tegnapelőtt még néha nyalogatta, de úgy látom ma már nem foglalkozik vele, így azt mondanám, hogy a teljes "gyógyulás" 2 hét.
A szuka kutyáinknál lényegesen egyszerűbb volt az vartalanítás utáni időszak.
Bocsi a kisregényért, csak azért írtam le, ha esetleg nálatok is bekövetkezik a gyulladás, akkor kb. erre készülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!