Össze lehet szoktatni egy angol cocker SPÁNIELt és egy NÉMETJUHÁSZt?
2 hét van közöttük, a német juhász idősebb, 1 hete van nálunk, jövőhetén jön a spániel, ás mind a 2 KAN!
Jó lenne ha testvérként szeretnék egymást
Kedves 16:54, legyél szíves elárulni nekem, hogy honnan a fenéből szerezzen az ember pit bull tenyésztőt! Mert ha jól tudom, ennek a fajtának a tenyésztése nem éppen legális, hát akkor kitől vegyen az ember, ha pont ilyet szeretne?
Egyébként a bátyámé, nem az enyém, ha esetleg a gratulációt nekem szántad... Továbbá a másik kutyát bejegyzett amstaff tenyésztőtől vette. Szóval ahol volt lehetősége tenyésztőhöz fordulni, megtette.
Ha már így "dobják" az ember után a kölköt az nem jó jel. Felelőtlen tenyészetre utal, valószínű, hogy küllemben, jellemben, egészségben lesz vele később valami gond.
De amúgy én is csak az előzőeket tudom ismételni, hogy fajától teljesen független az összeszokás, érdemes ivartalanítani legalább az egyiküket, de legjobb mindkettejüket, minél korábban, így elkerülhetőek a dominancia harcok. 6-8 hónapos korukig biztos nem lesz gond, de az ivaréréskor, ill. utána, ha nem ivartalanítjátok biztos összeverekednek párszor, hogy ki derüljön ki a falkavezér. Hacsak nem nevelitek meg őket, azaz nem lesz valaki a családban, akié azabszolút telj hatalom, így nem kérdéses ki a vezér, és ők elfogadják, hogy alattvalók mindketten, így nem kell harcolniuk egymással a vezérségért.
A falkavezérség átvételéről már kismillió kérdés van itt is fönn böngészd azokat, vagy olvass el egy Jan Fennel könyvet.
Kedves kérdező, nem a kérdéshez tartozik, de az a 2 hét nagyon is sokat számít. Rengeteg olyan dolgot tanulnak meg ebben az időszakban, ami később az az egész életükre kihat, pl. a gátolt harapást.
Egy normális tenyésztő nem utánad dobja 6 hetesen, hanem feltételül szabja, hogy 8 hetes kora után vihető csak el.
Pont azért választják el korán a kölyköket, hogy ne kelljen tovább etetni, ne kelljen beadni a 2. oltást (ha egyáltalán az elsőt megkapta), így kevesebbe kerül.
Aki lelkiismeretes és igazán szereti a kutyákat, az nem az anyagiakat nézi, hanem azt, hogy a kutyának mi a legjobb, vagyis, hogy 8 hetes koráig maradjon az alomban.
Köszi azok segítségét, akik a kérdésre válaszoltak, és nem azon lovagolnak h hány hetes a kutya, ugyanis rokontól kaptuk ajándékba, és nem fejletlen és semmi baja, gyönyörűa németjuhász, mint az apja. és nem egy kutya nőtt már fel úgy, hogy 6 hetesen került ki, és semmi gond velük,
Ui: és nem mindenkinek van pénze tenyésztőtől venni, és mindenki olyat hoz és onnan amilyet akar
Én rendesen válaszoltam, de azért ez az utsó beszólás kicsit csípi a szemem...
Ha valakinek nincs pénze tenyésztőtől venni, akkor hozzon el menhelyről egy keveréket, vagy akár fajtatisztát. Az ráadásul ingyen van, és a szaporítókat sem támogatod!
Mert tudod ez a hozzáállás, ami miatt a szaporítás elterjed és egyenlőre marad is :( : Fajtatiszta kutyát akarok, de ócsóé ám!
Össze lehet! Bár a mi német juhászunk X éves volt mikor meglett a kis spánielünk!
De simán össze pajtiztak! (mind2 kan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!