Kutyát hogy szállítsak metrón?
Figyelt kérdés
Van egy skót juhászom és nem tudtuk máshogy megoldani, metrón kell utazni vele. Ezt mégis hogyan tegyem? Tudom szájkosár, és póráz, jegy neki, oltási igazolvány, minden megvan, de nem lehet ölbe venni. És fél a lépcsőtől. Úgy gondolom, hogy egy mozgólépcsőre hamarabb ráhelyezem, mint felhúzom azt a nagy állatot az álló lépcsőn. Lehetetlen rávenni, hogy 3foknál tőbb lépcsőre rálépjen. Mit csináljak vele? Szerintem a mozgó állapotú lépcsőre úgy rá tudom tenni, hogy megemelem, aztán 4fokkal később leteszem, és már csak ülnie kell. A leszállásnál ugyan ez. Ezt lehet, vagy ki fognak akadni a metrónál az ellenőrök meg biztonságiak. De az én kutyámat, lehetetlen a lépcsőzésre rávenni. Mit tegyek?2016. ápr. 16. 16:52
11/16 anonim válasza:
Két választásod van, vagy felemeled (ami elég nehéz, hiszen gondolom huszon-egykét kiló) vagy más útvonalon mész. Mozgólépcsőn nehogy leüljön-álljon mert nagyon balesetveszélyes.
12/16 anonim válasza:
az enyém csak huszonpár kilós, de én a leghosszabb mozgólépcsőkön is lecipelem, táskával, jeggyel, mindennel...
ha nincs lift, akkor kell lennie álló mozgólépcsőnek. ha nem tudod cipelni, akkor szólsz ott valakinek, metrónl úgyis áll az elején ellenőr vagy valaki, hogy szeretnél lesétálni vele az állón. ha nincs álló akkor állítsa meg, kötelessége... nekem mindig felajánlják amúgy, de az enyém még az állón se akar lemenni, inkább cipelem.
13/16 anonim válasza:
Az Ecseri útnál nincs mozgólépcső, egy sima lépcsősoron lehet lemenni az aluljáróba, ahol a metro szintje is van, szóval csak a Kálvint kéne megoldanod. Bár ha fél a lépcsőtől a kutya, akkor ez sem egyszerű. A helyedben kerülőúton vinném, nyilván a 10 perc helyett, 45 perc lenne, de ha muszáj, és nem megy máshogy akkor még mindig jobb egy alternatív útvonal.
14/16 elwera válasza:
A mozgólépcsőnek mindig az a fele darálja be a kutya lábakat, ahol leszállsz róla. A végén muszáj átemelni a kutyát azon a fésűs részen. Mutatok képet, ahol egy ember cipőjét darálja.
15/16 anonim válasza:
én sokat utaztam mertón, pert volt barátom pesti volt. 17 kilós kutyám van de még akkor is felemeltem amikor felléptünk.. pedig bőrönd, kistáska, jegyek minden a kezemben volt... próbálj vele vagy más útvonalon menni, vagy gyakoroljátok a lépcsőt!
16/16 anonim válasza:
Szerintem szerezz egy olyan hámot, aminél fogva fel lehet emelni a kutyát egy az egyben és a mozgólépcső végénél emeld fel, csak ott veszélyes, a többi részén nem. Így fogva rá is teheted, ha magától nem hajlandó rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!