Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Azon gondolkodtam, hogy a...

Azon gondolkodtam, hogy a golden retriever inkább társnak való, nem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tehát nagy a mozgásigénye, de pl. agilityben annyira nem híresek, olyan laza kutyák, meg dogdancingben is. És a lazaság az ilyen sportokban nem olyan jó tulajdonság, nem így van? Nekem is goldenem van, naponta iskolaidőben 2 órát futtatom, sétálok vele, szlalmozunk de nem érzem azt, hogy annyira szeretné a munkát. Sok trükköt tud már, de dd-ben nagyon laza, ha pörög akkor nagyokat ugrál szóval sehogy nem jó. De tegyük fel, ha vennék egy border colliet (ez nagy álmom), akkor tudom, hogy a bc nagyon munkaszerető kutya, és a golden nem annyira, akkor a bc-vel lehet többet dolgoznék, de a goldent is ugyanúgy szeretném, meg foglalkoznék vele, és ettől lehet, hogy olyan érzésem lenne mintha megcsalnám a goldimat. Ti hogy érzitek? Mi erről a tapasztalatotok/véleményetek?
2010. ápr. 6. 16:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Jó, akkor nem.

Szlalomot akkor sem tanítunk 9 hónaposan. Ennyi. Többek között azért sem, mert még növésben van és a gerincének nem tesz jót. A másik, h 1 éves kora után sokkal könnyebben megérti és éppen ezért gyorsabb is. Az meg h kijön amikor gyorsítasz azt jelenti h nem érti a kutya h mi a feladat.

Ha agilityzni szeretnél vele akkor inkább ugró akadályokon (először földre tett lécekkel, majd 1,5 éves korig fokozatosan emelheted a magasságot) gyorsítsd, futtass vele csak egyeneseket. Rövid 3-4 akadáylos kombinációkat menjetek.

Én még mindig azt mondom, h túl sokat vársz el a kutyától.

És nem rosszindulatból mondom, hanem segítség képpen, mert sok ilyet láttam már. Segíteni akarok neked is és a kutyának is, hogy együtt élvezzétek amit csináltok.

Mennyi idős vagy?

(és ezek után meg még pláne nem vennék bordert - várd meg amíg ő felnő 3-4 éves lesz és utána. Hidd el hogyha így állsz hozzá a borderrel sem lenne jobb semmivel sem.)

2010. ápr. 6. 17:21
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy ha kijön a rudak közül, akkor nem érti. Érti ő, tudja a szlalmozást, csak lassan. De akkor ezután abbahagyom a szlalmot s előveszem pár hónap múlva.

16 éves vagyok. Sajnos beleszerettem a bc-kbe kb 4 hónappal a kutyám megvétele után, és ezért várok el ilyen sok dolgot tőle.

2010. ápr. 6. 17:31
 13/18 A kérdező kommentje:
De ha hagyjuk a szlalmot, mit csináljak vele? A sima apportot ő is meg én is unom már. Mit csinálhatnánk? Frizbink nemsokára lesz. Azon kívül?
2010. ápr. 6. 17:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Azt lásd meg h az elvárásaiddal nyomod el annyira h nem fog úgy teljesíteni ahogy szeretnéd. Időt kell hagynod neki. És értsd meg h ez egy bc-nél sem lenne másképp.

Milyen módszerrel tanítottad a szlalomot?

Egy kutya akkor érti a szlalomot ha mindenféle segítség nélkül végigmegy rajta (értsd: nem kell mutogatnod a rudak közé, nem kell pórázon vezetned, nem kellenek terelők, nem kell hátrálnod és mindkét oldaladon megcsinálja stb)

Tudom h nagyon nehéz otthon, egyedül, mindenféle segítség nélkül, de próbáld megfogadni a nálad tapasztaltabbak tanácsát. Ajánlom neked a netboard.hu kutyás fórumát. Ott van agility és dog dancing topic is, ahol kérdezhetsz.

2010. ápr. 6. 17:37
 15/18 A kérdező kommentje:
Ha megyek mellette, már csinálja. Mutogatással tanulta.
2010. ápr. 6. 17:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Taníts meg fát kerültetni. Először úgy h bekíséred odáig és velefordulsz, majd oldalt váltasz úgy h felé fordulsz (franciázol), majd úgy váltasz oldalt h hátsó keresztezed (olaszozás). Tudja a kutya úgy ledolgozni ezt az "akadályt" h magatól elfordítod és úgy kerüli a fát. Majd a távolságokat kezd növelni, ahonnan küldöd fát kerülni. Mindig csak nagyon picit növeld.

Remélem érthető voltam. Ha nem próbálok majd videókat keresni rá példának.

2010. ápr. 6. 17:47
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Amúgy neked milyen kutyád van?
2010. ápr. 6. 17:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Egy 5 éves labrador, egy 5 éve skeverék és egy 4,5 hónapos border.
2010. ápr. 6. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!