Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek milyen kutya a...

Szerintetek milyen kutya a Rottweiler?

Figyelt kérdés

Kapcsolata a gyerekekkel? Taníthatóság?

Milyen betegségei vannak? Milyen házőrző? Milyen a kutyás sportokban? Milyen őrző-védő kutya? Milyen munkákra használjak? Milyen a vérmérséklete? Tulajdonságai? Alkalmassága? Alkalmazhatósága?

2010. ápr. 6. 15:19
1 2
 11/15 anonim válasza:

Nem valo kisgyermekek melle!!!!! kiszamithatatlan, nagyon erzekeny kutyafajta, egyszer mekattan az agya, akarmilyen szelid, es okos volt azelött, akkor mar kesö.

Az en esetem. Nekem volt gyerekkent rottweiler nöstenyem, a legjobb kutyanak tartottam, szerettem, mindaddig mig vemhes nem lett, es megvaltozott a karaktere, anyukam terhes volt ezidöbe szinten, a kutyanak kerestünk jobb helyet, nem akartuk egy kisbaba eletet kockara tenni...

A kisbaba most mar 4 eves kislannya cseperedet, en a baratomnal lakom ahol egy hazban tartott rottweiler him van. A hetvegen eljöttek hozzank ( a csaladom a 4 eves tesommal) a baratom szülinapjat ünnepelni. Alig hogy 5 percet jatszottunk a kutyaval a kertbe ami nagyon jol zajlott,( labdat rugdostunk neki) egyszer csak megrohant minket, a tesom a kezem környeken volt, de a rottweiler kiakarta rancigalni. 2 szer harapta, 2 sodszor nem engedte szet akarta tepni a hugomat ... a baratom meg idöben jött, a korhazban azt mondtak hogy csak a hasfalat szakitotta at. de örökre megmarad, az emlek es a 3 darab heg is. Kerem gondoljak at a csaladosok hogy milyen kutyat vesznek kissebb gyereik melle!!!!

2010. ápr. 12. 10:18
 12/15 anonim válasza:

Ja es meg hozzatennem hogy ez a rottweiler 2 szer volt mar kutyasuliban, szemelyisegi tesztet is kellett csinaltatni nala, mert itt harcikutyanak minösul ( nemetorszag ).

Ennek ellenere is KISZAMITHATATLAN!!

2010. ápr. 12. 10:22
 13/15 anonim ***** válasza:

a gyerekekkel jól kijön, ha kapcsolatuk a kölcsönös tiszteletre épül, és jól szocializálódott. okos, bátor kutya, hajlamos a diszpláziára, és az elhízásra, szem-, és fülbetegségekre. kiváló házőrző,félelmet nem ismerő, bátor munkakutya. gazdájáért a végsőkig képes küzdeni, és mindent megtesz érte. kutyás sportokban ritka, ugyanis ez a fajta nem kifejezetten hobbikutya, őrzés-védésre kiváló, a legerősebb harapása van! (asszem 300 kg, de nem biztos) többnyire őrzés-védésre használják, ill. rendőrkutyaként, drogkeresésre. nyugodt, általában békés alaphangulató, agresszióra támadással reagál. a rottweiler gazdája legyen erős, mind fizikailag, mind pedig mentálisan is.

szerintem a legjobb fajta, nekem is rotim van. :)

14/L

2010. jún. 29. 11:15
 14/15 anonim ***** válasza:

ja, és nem kiszámíthatatlan, nekem pl. egy 1 éves, és egy 4 éves unokatesóim vannak. :)

előző voltam

2010. jún. 29. 11:16
 15/15 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Remélem azóta van egy rottid :)

Ne haragudj, hogy egy év távlatában írok, de muszály reagálnom!

A rottweilerekkel annyi az előítélet, hogy az valami hihetetlen. Én és a párom is rottweiler mellett nőtünk fel, és éppen ezért lesz jövőhéttől egy kis rottink :)(van egy kislányunk)

Kiskoromban amikor tanultam járni, a rottink segített. Ha el akartam esni a popsijával visszabillentet egyensúlyba, és kisért, hogy el ne essek. Volt, hogy jó gyerek módjára le akartam esni az erkélyről, ő fogta és az orrával visszalökött, hogy a seggemre ülljek, ne pedig a fejemet törjem be. Folyton játszott velem, és a hugommal. Lefeküdt, hagyta, hogy a hátára ülljünk, majd apu szolt neki, hogy gyere, lerázott minket, és futott a gazdihoz, majd visszajött és újra lefeküdt, hogy mehetünk. Édesapám mindig mondta, hogy imádtuk ezt a játékot. Gyerek mellé nem való? :D Röhely! Igenis való. De azért az igaz, hogy jó helyen kell rottit venni. Mikor költöztünk sajnos nem vihettük magunkkal, így odaadtuk egy tenyésztőnek. Apukám mesélte, hogy a kan rotti, aki ott volt elég idegbeteg volt. Így hááááát.. meg kell válogatni az tény. De ki tudja az a másik miért lett idegbeteg. Valószínűleg nem kapott sok szeretetet a nevelése során, bár én ezt nem tudhatom. :)

Mindenesetre jó rottizást! :)

2011. márc. 19. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!