Van egy 6honapos staffordshiree terrier kutyam! Szerintetek hogyan edzem a kutyát hogy jó szeles legyen a melkasa?
Úristen! Na az ilyenektől kellene a rendőrségnek azonnal elkobozni a kutyáját.
Hova akarsz egy kölyökkutyát edzeni, meg izmosítani, Te nagy eszű? Te 6-7 évesen már csupa izom voltál? Bocs, de nagyon felhúzott a kérdésed, kicsit gondolkodj már! Kb. 1-1,5 éves korára "veszi fel a végleges formáját", addig még rengetegszer fogod úgy látni, hogy a kutya teljesen aránytalan, és ez így van jól. Még fejlődésben, növésben van, térj vissza erre, ha elérte az 1-1,5 éves kort. Na akkor el lehet kezdeni súlyt húzni, lógatni, futópadozni stb. De addig hagyd meg a kölyökkorát. Most semmi egyéb dolga nincs a kutyádnak, mint hogy játsszon, alap dolgokat tanuljon, egyen, aludjon növekedjen.
Valamelyik nap már ajánlottam itt valakinek facebookon a Pit bull, Bullterrier & Amstaff fanclub nevű csoportot. Csatlakozz, és ott tegyél fel kérdéseket, sok hozzáértő ember van, jó tanácsokat kaphatsz.
Persze ha csak f @ sznövelőnek kellett neked ilyen kutya, akkor gondolom teszel mindenki véleményére...
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7595689-angol..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7703104-gull-..
Reméljük nem viadalra edzed ennyire a kutyádat...
Miért kellene 6 hónaposan szélesnek lennie? Tudod, mennyit változik még mire felnő???
Gondolom nem törzskönyves, ergo szaporított sztaffordból bármi lehet.
Én 7 évvel ezelőtt expresszről vettem sztafit, majd felnőtt korára kiderült, hogy inkább pitbull. De már nagyon örülök neki, mert így legalább "szép vékony" és izmos. Nem pedig egy kis disznó...
Oké, kissé felment az agyvizem, ne haragudj a kirohanásért.
Nem fenyegettelek vele, csak értsd meg, hogy nem jó, amit a kutyáddal csinálni akarsz. Ezt a fajtát valóban érdemes edzeni, és kell is. De még ne most. Ezért javasoltam neked a csoportot is. Rengeteg edzős képet, videót osztanak meg gyönyörű kutyákról, ott tanulhatsz.
Az enyém most 11 hónapos, és folyamatosan változik. Épp ma nézegettem, hogy most olyan kicsinek, és vékonynak néz ki, de még fejlődik. 2 hónappal ezelőtt meg úgy láttam, hogy a feje aránytalanul nagy. Igaz nem fajtatiszta, de még az állatorvos is folyton le "staffizza".
5-ös, az edzésnek semmi köze a viadalhoz, ennek a fajtának tényleg szüksége van a mozgatáshoz, de ezt te is tudhatod.
"Nem volt meg ilyen fajta kutyám nem ismerem a tőrtenetet meg azt se hogy mikor kell elkezdeni edzseni meg "
Mégis miért választottad ezt a fajtát, ha semmit nem tudtál róla???
És állatorvoshoz nem jársz? Ott nem szoktál semmit kérdezni (amit nem tudsz)? Nem olvastál sehol utána, mielőtt hozzád került?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!