Érdemes tovább próbálkozni?
Milyen fajta? És milyenek a felmenői?
(mert a tiédnél nem elhanyagolható szempont h te pici korától szocializáltad, vitted ide-oda, és nem 6 évesen látott birkát először..)
Mintha az én kutyámról beszélnél... :D
Csak Ő még nem látott birkát sem.
Szerintem az elején inkább vidd mind a két kutyát és ha már látod, hogy van egy-két önnálló mozdulata (és nem csak a tiédet utánozza) + van egy kis önbizalma is, akkor próbáld meg újra egyedül. (én legalábbis így tennék).
Ezt is meg kell tanulni.
Mi is elvittük a kutyánkat egy terelőösztön próbára.
Eleinte még érdeklődött is, szaladgált körülöttük, ahogy kell.
Aztán egy szemét kos kibökte, hogy kezdő és szembefordult vele. A kutyám ekkor segítséget kért tőlem, majd a pásztortól és mikor nem kapott, megsértődve kivonult a karámból. A kost egy rutinos kutyának kellett a helyére tenni. Utána mondták, hogy ezt is gyakorolni kell. Hát én meg balga fejjel azt hittem, hogy ha ösztönpróba, akkor azt nézik, hogy mennyi ösztön van benne, nem azt, hogy mennyit tanult. Ehhez képest megvágtak 5 ezerre.
Most inkább itthon terelgeti a többi kutyát. :))
5 ezer? :O Nekünk először ingyen volt most meg úgy tudom magyar fajtáknak feleáron van!
Amúgy az én mudim olyan volt, hogy ösztöntpróbán csak épphogy nézgette a birkákat de megkapta. Aztán amikor megint tereltünk, akkor a másik mudim ráugatott a birkákra, és azóta az fent említett mudi jobban terel mint a másik két társa xD De ismerek olyan mudit akinek 3-4 éves kroában jött elő az ösztöne pedig mindig próbálkoztak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!