Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érdemes tovább próbálkozni?

Érdemes tovább próbálkozni?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám, akivel járok terelni, nagyon élvezi, jó terelőösztönű. A testvérét is elvittük már 3-szor, de eddig szinte semmi érdeklődést nem mutatott a birkák iránt. Néha ugatott kettőt és ennyi. Egy 6 éves kutyáról van szó, akit őszig ki sem vittek a kertből, most én sétáltatom. Lehet, hogy van benne még ösztön, csak mélyen? Bíztatnak, hogy vigyük többször, hátha egyszer csak beugrik neki, mit kell csinálni, de nem tudom, érdemes-e. Szerintetek?
2010. ápr. 6. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fajta? És milyenek a felmenői?

(mert a tiédnél nem elhanyagolható szempont h te pici korától szocializáltad, vitted ide-oda, és nem 6 évesen látott birkát először..)

2010. ápr. 6. 12:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Mudi. A szüleinek van terelőösztön próbája, de nem terelnek verseny- vagy hivatásszerűen.
2010. ápr. 6. 12:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A mudi elég érzékeny fajta, így a 6 év csak kertben levés beszűkítette mind az ösztöneit mind az ingerküszöbét. Én próbálkoznék még egy ideig. Ráadásul az se mindegy h amikor viszitek magatokkal, akkor csak nézi azt h a többiek hogyan dolgoznak, mit is művelnek ezekkel a fehér nagy állatokkal - tehát tanul a többiektől. Ha nagyon nem megy, még mindig frisbeezhettek vagy dog-dancingelhettek ;o)
2010. ápr. 6. 12:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyszer a saját kutyámmal együtt terelhetett, akkor egész jó volt, de utána, amikor megint egyedül volt, megint nem csinált semmit. Egyébként nem látszik rajta, hogy csak kertben volt, barátkozós, semmivel nem lehet kihozni a béketűréséből, játszik a többi kutyával, bárki megsimogathatja. Nagyon jó idegrendszerű kutya.
2010. ápr. 6. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az én kutyámról beszélnél... :D

Csak Ő még nem látott birkát sem.

Szerintem az elején inkább vidd mind a két kutyát és ha már látod, hogy van egy-két önnálló mozdulata (és nem csak a tiédet utánozza) + van egy kis önbizalma is, akkor próbáld meg újra egyedül. (én legalábbis így tennék).

2010. ápr. 6. 13:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2010. ápr. 6. 13:42
 7/9 Akiteki ***** válasza:
100%

Ezt is meg kell tanulni.

Mi is elvittük a kutyánkat egy terelőösztön próbára.

Eleinte még érdeklődött is, szaladgált körülöttük, ahogy kell.

Aztán egy szemét kos kibökte, hogy kezdő és szembefordult vele. A kutyám ekkor segítséget kért tőlem, majd a pásztortól és mikor nem kapott, megsértődve kivonult a karámból. A kost egy rutinos kutyának kellett a helyére tenni. Utána mondták, hogy ezt is gyakorolni kell. Hát én meg balga fejjel azt hittem, hogy ha ösztönpróba, akkor azt nézik, hogy mennyi ösztön van benne, nem azt, hogy mennyit tanult. Ehhez képest megvágtak 5 ezerre.

Most inkább itthon terelgeti a többi kutyát. :))

2010. ápr. 6. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

5 ezer? :O Nekünk először ingyen volt most meg úgy tudom magyar fajtáknak feleáron van!

Amúgy az én mudim olyan volt, hogy ösztöntpróbán csak épphogy nézgette a birkákat de megkapta. Aztán amikor megint tereltünk, akkor a másik mudim ráugatott a birkákra, és azóta az fent említett mudi jobban terel mint a másik két társa xD De ismerek olyan mudit akinek 3-4 éves kroában jött elő az ösztöne pedig mindig próbálkoztak vele.

2010. ápr. 6. 17:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor lehet, hogy még próbálkozom.
2010. ápr. 7. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!