Ivartalanítás után hogyan változott meg a kan kutyus viselkedése, milyen tapasztalataitok vannak?
8-as eleve nem tudom hogy jössz ahhoz hogy leírd hogy nem ez nem így megy, amikor leírtam a SAJÁT tapasztalataimat (mert ezt kérte a kérdező!).... örülök, hogy az okoskodás megy, a szövegértés nem.
és de, változtat egy csomó dolgon az ivartalanítás. beégett, rögzült viselkedéseken valóban nem, de amíg ez nem történ meg addig nagyon sokat tud változni. és de, a kutyák szag alapján máshogy viselkednek. tudnék erre rengeteg példát hozni, de neked nem fogok magyarázkodni...
az, hogy a tiéd nem változott nem jelenti azt, hogy másé sem fog, az enyém bőven ivarérés után lett ivartalanítva (évekkel utána) és mégis változott. van pár beégett szokása, ami nem tűnt el, de ezeket kezelni is tudom, egy csomó dolog viszont változott, amiket ösztönből, hormonok miatt tett.
kan kutyáknál ez egyáltalán nem egy drasztikus műtét, egy szukánál sokkal több kockázat van. ennek ellenére én inkább vagyok a szukák ivartalanítása mellett, mert nekik a betegségek is veszélyesebbek. egy normálisan viselkedő kannál szerintem nem létszükséglet, de tény, hogy pár betegség megelőzhető vele.
a kennel jó, de akár onnan is kimászhat, ha a környéken tüzel valaki. ilyen esetben én biztosan ivartalanítanám, a csavargás vagy a hormonok miatt van, vagy azért mert unatkozik. egy ivartalanítás+kennel+több mozgatás, fárasztás kombó segíthet megoldani a problémát, külön-külön nem biztos.
5-8 vagyok.
Azért annyira nem drasztikus a beavatkozás, nálunk fél napig volt kótyagos ( az altatástól), és kb 1-2 nap alatt rendbe jött. Utána már a régi volt. A seb könnyen begyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!